Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ινδία: Nεαρός πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες – Η οικογένειά του κατηγορεί το εμβόλιο

Ένας 26χρονος νεαρός από την πόλη Μπαρουάλα στο κρατίδιο Χαργιάνα, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός τέμπο, (σ.σ. είδος  μεταφορικού οχήματος, κάτι σαν ταξί/μικρό λεωφορείο), φέρεται να πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες στο Πολιτικό Νοσοκομείο, την περασμένη Τετάρτη.

Το αγόρι έγινε γνωστό ως Ροχίτ. Για το τραγικό συμβάν έχει προκληθεί τεράστιος θόρυβος, αφού η οικογένεια του νεκρού υποστηρίζει ότι έχασε τη ζωή του μετά από παροχή δόσης του σκευάσματος Covishield, (η ινδική ονομασία του εμβολίου της Astra Zeneca), στις 28 Αυγούστου.

“Ο Ροχίτ αρρώστησε και παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος αμέσως μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου. Τον πήγαμε σε νοσοκομείο στη Μπαρουάλα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αφού δεν έδειξε βελτίωση, τον μεταφέραμε στο Πολιτικό Νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή”, δήλωσε ο αδελφός του νεκρού, Μοχίτ.

Detailed Vector India Country Outline Border Map Isolated On.. Royalty Free Cliparts, Vectors, And Stock Illustration. Image 147081068.

Η γεωγραφική θέση του ινδικού κρατιδίου Haryana

H χειρουργός Δρ. Μουκτά Κουμάρ, (σ.σ. κατά τη συνήθη τακτική παγκοσμίως), διέψευσε τους ισχυρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι το εμβόλιο Covid δεν υπήρξε η αιτία θανάτου του νεαρού άνδρα. “Ο ασθενής ήταν ενδοφλέβιος (IV) χρήστης ναρκωτικών. Στις 31 Αυγούστου, αναφέρθηκε στο ψυχιατρικό τμήμα του Πολιτικού Νοσοκομείου όπου του χορηγήθηκαν ηρεμιστικά για να ελεγχθεί η επιθετική συμπεριφορά του” είπε, προσθέτοντας: “Θα εξετάσουμε επίσης αρχεία για να διαπιστώσουμε εάν είχε λάβει θεραπεία στο ψυχιατρικό τμήμα για κατάχρηση ναρκωτικών.” 

India's Serum Institute: A look inside the world's biggest Covid-19 vaccine factory, South Asia News & Top Stories - The Straits Times

To Serum Institute of India, εκεί όπου παρασκευάζεται το Covishield

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρχε σχέση μεταξύ του θανάτου του και του εμβολίου, δήλωσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας του ασθενούς. Ο επιθεωρητής Αρβίντ, του αστυνομικού τμήματος SHO Τσαντιμαντίρ, υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει καμία αναφορά από την οικογένεια σχετικά την απώλεια του νεαρού. 

σ.σ. Σκέφτεται κανείς την πιθανότητα να επιχειρείται από τις αρχές προσπάθεια συγκάλυψης του θλιβερού γεγονότος;

Πηγή: Τhe Indian Express

Του ειδικού συνεργάτη

 

Shares