Επιβεβαιώνονται, φαίνεται, όσοι υποστήριζαν το τελευταίο διάστημα ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

Το σχέδιο είναι η έκδοση 5ετους ομολόγου και η άντληση 2 δισ ευρώ. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση προβλέπει το ομόλογο να ανταλλαγεί με εκείνο που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014 και λήγει το 2019. Δηλαδή να γίνει μία έκδοση πενταετούς ομολόγου με λήξη το 2023.

Η έκδοση θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προετοιμασία έχει ήδη γίνει και τόσο η Rotchild όσο και άλλες ξένες επενδυτικές τράπεζες έχουν διαπιστώσει σημαντικό ενδιαφέρον εκ μέρους των επενδυτών.

Το κλίμα πάντως σε γενικές γραμμές και όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς κρίνεται ευνοϊκό γιατί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν παρουσιάσει σημαντική υποχώρηση.

Το πενταετές ομόλογο που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2014 είχε επιτόκιο 4,75% αλλά η τιμή αγοράς του ήταν κάτω του 100% της ονομαστικής (δηλαδή η καθαρή απόδοσή του ήταν γύρω στο 4,90%).

Η κίνηση θα γίνει πριν τη Σύνοδο του ΔΝΤ στις 20 Ιουλίου κατά την οποία το Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει για την επί της αρχής έγκριση δανείου έως 1,6 δισ. ευρώ.

 

newsit.gr

loading...
+       ...