«Το επόμενο βήμα είναι να πάρει η Γερμανία την ακτοπλοΐα της Ελλάδας στο Αιγαίο», υπογράμμισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει υποταχθεί στη Γερμανία. 

Καλεσμένος στην  εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη, «Kontra news», στο κανάλι Kontra, το απόγευμα της Τετάρτης 21/6, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «έριξε» τη βόμβα που όλοι περιμέναμε: 

«Οι Γερμανοί έφτιαξαν τη γερμανική τράπεζα Nordbank, της έδωσαν επιχορήγηση 17 δις πέρσι για να στηρίξει τους εφοπλιστές της Γερμανίας οι οποίοι κατέρρεαν. Χρεοκόπησε και η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή της Γερμανίας. Γι’αυτό ο Σόιμπλε μας ‘χτύπησε’. Δίνει το κράτος ‘υπόγεια’ λεφτά στις τράπεζες για να χρηματοδοτούν τους εφοπλιστές. 

Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Δεν μπορεί, δεν την αφήνουν οι Γερμανοί. Δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Σόιμπλε για το ελληνικό εφοπλιστικό lobby. 

Είμαστε δουλικοί απέναντι στους Γερμανούς. Το επόμενο βήμα είναι να πάρει την ακτοπλοΐα της χώρας η Γερμανία στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Βελόπουλος. 

Σε ότι αφορά τις πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, ο κος Βελόπουλος επεσήμανε πως «τον Οκτώβριο με Νοέμβριο ξεκινάμε τρίτη αξιολόγηση, άρα έχουμε νέο μνημόνιο», ενώ, έκανε και την εκτίμησή του για το πότε θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. 

«Μεταξύ Μαρτίου 2018 και Σεπτεμβρίου», δήλωσε. Σε ερώτηση για το πώς θα οδηγηθούμε στις κάλπες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε πως ένας συνδυασμός εθνικών- όπως το Σκοπιανό- και οικονομικών θεμάτων, θα αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. «Πιστεύω ότι του έχει απομείνει λίγο ένστικτο πολιτικής επιβίωσης για να συγκρατήσει τα ‘καταρρέοντα’ του κόμματος του».

loading...
+       ...