Ως πειστήριο της απάτης του αυτοαποκαλούμενου δισεκατομμυριούχου σωτήρα παρουσίασε το TheToc, έγγραφο του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει σταλεί και στις ελληνικές αρχές. Το έγγραφο πιστοποιεί πως το άθροισμα της αξίας των συναλλαγματικών του κου Σώρρα είναι μηδενικό.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Αρτ. Σώρρας, πούλησε τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και έτσι εξασφάλισε τρισεκατομμύρια σε ομόλογα εκ των οποίων παραχωρούσε 600 δισ. προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος της Ελλάδας.

Διαβάστε το κείμενο στα ελληνικά:

«Αγαπητοί κύριοι:

Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε στο Υπουργείο Οικονομικών σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα που διαβιβάσατε και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία.

Έγγραφα συναλλαγματικών: Παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα TreasuryDirect που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν δύνανται να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό TreasuryDirect χρησιμοποιώντας συναλλαγματική (draft), εμπορική συναλλαγματική (trade acceptance) διεθνή συναλλαγματική (international bill of exchange) ή οποιοδήποτε άλλο είδος μέσου. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό.

Αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας.

 

Με εκτίμηση,

 

Το προσωπικό της Ανοικτής γραμμής καταγγελιών

Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή

Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ».

 

loading...
+       ...