Κρυφό ‘ρουσφέτι’ και ‘κλείσιμο του ματιού’ στα ψηφαλάκια των Δημοσίων Υπαλλήλων κάνει το Υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή η Κυβέρνηση, που βλέπει τις εκλογές να έρχονται και κάνει ό,τι μπορεί για να διασωθεί πολιτικά.

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προβλέπει παράθυρα για σύνταξη από τα 58 με κρυφά μπόνους από τα πλασματικά έτη, αλλά οι πιο ευνοημένοι θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί το κόστος αναγνώρισης θα είναι πολύ φθηνότερο από τους άλλους ασφαλισμένους, για ίδια χρόνια και ποσά.

Η εγκύκλιος προβλέπει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταβάλουν με αίτηση μέσα στο 2017 το 10% του μισθού τους για κάθε μήνα που εξαγοράζουν, ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι θα εξαγοράζουν το μήνα καταβάλλοντας το 20% του μισθού. Το μαγικό κόλπο βρίσκεται στην εισφορά του εργοδότη. εισφορά του κράτους- εργοδότη από το 2017 δεν θα είναι 13,3% , αλλά 3,3%! Και αφού πληρώσουν με ψίχουλα το τιναγμένο ελλειμματικό κοινό ασφαλιστικό ταμείο οι δημόσιοι υπάλληλοι για να εξασφαλίσουν σύνταξη από τα λεφτά που θα έχουν πληρώσει όλα τα άλλα κορόιδα, θα αυξηθεί το 2020 πάλι το τίμημα εξαγοράς τους στο 13,3%! Τότε που οι άλλοι θα πληρώνουν 30% για να χρηματοδοτηθεί η τρύπα του ΕΦΚΑ.

Αυτά για να γνωρίζετε πως όταν μιλάμε για εκλογές προ των πυλών δεν υπερβάλλουμε.

 

loading...
+       ...