Γενάρης 2016. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει τις εσωκομματικές εκλογές και γίνεται ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Παρατηρείται μια υπερ-προβολή του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι άδικα μιας και είναι γόνος οικογενείας που αποτελεί παλιά «καραβάνα» στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ωστόσο, ο Όμιλος ΔΟΛ δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στο πρόσωπο του. 

Υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο εκείνη τα ΜΜΕ του Ομίλου ήταν «στα μαχαίρια» με τον ΣΥΡΙΖΑ και ως αποτέλεσμα, με την ανάδειξη του νέου προέδρου έσπευσαν να τον προβάλουν ως τον μελλοντικό σωτήρα, ή έστω, ως μια… διάνοια με πλούσια εργασιακή εμπειρία.

Απόδειξη. Το βιογραφικό σημείωμα που διαβάζουμε και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Μετά τις σπουδές του σε Harvard και Stanford, αναφέρεται ότι δούλευε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομικός σύμβουλος. 

Ωστόσο, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε στον δημόσιο τομέα, ως «ανώτατο στέλεχος επενδύσεων». Στον δημόσιο τομέα, όμως, διορίστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη (ωπ, λαβράκι). 

Εν συνεχεία, ασχολήθηκε με την πολιτική. Με λίγα λόγια, ο κος Μητσοτάκης κατά κύριο εργαζόταν και ασχολείται με τον δημόσιο τομέα, με την ασφάλεια που παρέχει και όχι με το άγχος της επιβίωσης που υπάρχει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ένα «παιδί του κράτους», που ορισμένα ΜΜΕ, όπως «ΤΑ ΝΕΑ», τον έσπρωχναν προς εντυπωσιασμού του κοινωνικού συνόλου, όπως συμβαίνει και με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. 

loading...
+       ...