Με την ανακοίνωσή του ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε, επί της ουσίας, πως το κόμμα του το DiEM 25 θα κατεβεί στις επερχόμενες εκλογές.

«Αίσθηση μου είναι ότι το DiEM25 έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να κατέβει τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, o κ. Βαρουφάκης στη Realnews λίγες μέρες μετά τον «εθνικό εορτασμό» των δύο χρόνων Capital Controls

Διευκρινίζει, ωστόσο, πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει τα μέλη του κόμματος από όλη την Ευρώπη να ψηφίσουν κατά πλειοψηφία ότι το DiEM25 πρέπει να κατέβει στις εκλογές.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτίθεται σε ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι αναφέροντας πως «οι διάφοροι «βάστα, Γερούν» δικαιούνται να αποκαλούνται ευρωπαϊστές έχοντας πλήξει μαζί με τους κ. Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ολάντ κ.λπ. σχεδόν θανάσιμα την ευρωπαϊκή ιδέα».

Όσο για τις προειδοποιήσεις περί ειδικού δικαστηρίου, σηκώνει το γάντι: «Το απαιτώ! Κάντε το! Τίποτα δεν θα με ικανοποιήσει περισσότερο από το να βρεθώ κατηγορούμενος εκείνων που πτώχευσαν τη χώρα και κατόπιν την έκλεισαν στα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας, σε αγαστή σύμπραξη με τους χυδαιότερους των τοκογλύφων».

loading...
+       ...