«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να απαγορεύουν στην Ελλάδα να αγοράζει ρωσικά συστήματα και να επιτρέπουν στην Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη και το ερώτημα που γεννήθηκε είναι ποιον ρωσικό εξοπλισμό ήθελα να προμηθευτεί η χώρα και δεν το έκανε γιατί άκουσε τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 55 Τεθωρακισμένα Αμφίβια Οχημάτα Μάχης BMP-3F για τους Πεζοναύτες, για τα οποία είχε κλειστεί η προμήθεια από το 2013 υπό τον υπουργό Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο. 

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στον «πάγο» μπήκαν 20 οχημάτα εκτόξευσης SHORADS Tor-M2 ή Pantsir S1 σε συνδυασμό με Buk-M2 για αντικατάσταση των παλαιών OSA AKM, 50 εκτοξευτές και 500 βλημάτα κατευθυνόμενων με λέηζερ Kornet-EM, 30 νέα βλημάτα 248N6 του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και ποιος ξέρει τι άλλα οπλικά συστήματα «διαμάντια». 

Για όλα τα παραπάνω οι ΗΠΑ αντέδρασαν και αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει αποπληρωμή σε 20 χρόνια. 

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία και η τωρινή, συνεχίζει να το κάνει επιδεικτικά και να υπακούσει σε κάθε διαταγή των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το εθνικό συμφέρον. 

loading...
+       ...