Σε μία δημοσίευση που είναι τουλάχιστον επικίνδυνη προχώρησε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών στην ιστοσελίδα της.

Ο εν λόγω εφημερίδα σήμερα (και δεν είναι πρώτη φορά) αναγνώρισε την ύπαρξη... Μακεδονικού κράτους σε συνάντευξή της με τον αντιπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων, Ντάμιαν Μάντσεφσκι.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς γράφει «Το πρόβλημα στη Μακεδονία είναι πολιτικό και όχι εθνοτικό».

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι ο συντάκτης μετέφερε επ’ ακριβώς τις δηλώσεις του Σκοπιανού πολιτικού, όμως σε όλο το άρθρο βλέπουμε μια προσπάθεια να μην υπάρξει καν αναφορά σε ΠΓΔΜ (μόνο στη λεζάντα μιας φωτογραφίας το βλέπουμε) και κατά τ’ άλλα μέσα στο άρθρο υπάρχουν 8 αναφορές σε «Μακεδονία» και ΚΑΜΙΑ σε Σκόπια ή ΠΓΔΜ.

Εκτός αυτού, η λέξη Μακεδονία δεν μπαίνει σε εισαγωγικά, ούτε έστω υπάρχει αναφορά στο τέλος του άρθρου που να σημειώνει ότι η εφημερίδα δεν υιοθετεί της ορολογία αυτή.

Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη εδημερίδα είναι αριστερής προελεύσεως, και ως γνωστόν οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνον δεν έχουν την παραμικρή εθνική ευαισθησία αλλά πολλές φορές προχωράνε σε τέτοιου είδους προκλήσεις μόνο και μόνο να προκαλέσουν το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, που τους χαρακτηρίζουν τόσο εύκολα «εθνικιστές» και «φασίστες».

Μάλιστα, η δήλωση που έγινε και κεντρική της συνεντεύξεως είναι η εξής: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για τη Μακεδονία και η Μακεδονία δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα». Σαν να σε προκαλούν και να σου λένε «κοίτα, χρησιμοποιούμε τη λέξη Μακεδονία για τα Σκόπια δύο φορές σε μία φράση».

Ας ελπίσουμε σύντομα να διορθωθεί από την εφημερίδα το «λάθος», να υπάρξει κάποια συγγνώμη και να μην επαναληφθεί ξανά. Το Ελληνικό κράτος έχει μια συγκεκριμένη θέση, και υπάρχουν εθνικοί λόγοι που πρέπει να τηρείται απ’ όλους. Το να ενστερνίζεσαι τις εθνικιστικές και ιμπεριαλιστικές (για να μιλήσουμε και στη γλώσσα της εφημερίδος) απόψεις των άλλων δεν σε κάνει αοιχτόμυαλο ή προοδευτικό. Το τι σε κάνει, μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί...

loading...
+       ...