Ακόμα και με την οριακή νίκη στο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο, ο Ερντογάν νίκησε και ανακηρύχθηκε σύγχρονος σουλτάνος, με διευρυμένες εξουσίες και έτοιμος να χαράξει ένα νέο πλάνο για να αποδείξει στους Τούρκους πολίτες ότι άξιζε τη νίκη του. 

Δύο μέτωπα έχει ανοίξει, τα οποία αλληλοσυνδέονται. Το ένα με την Ελλάδα και τις συνεχόμενες προκλήσεις. Το άλλο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η χώρα μας, που άμεσα επηρεάζεται από το τι συμβαίνει στη γείτονα Τουρκία, δέχεται ανελέητα την επεκτατική ρητορική του Τούρκου προέδρου αλλά και τις αντίστοιχες ενέργειες. Πρόσφατο παράδειγμα οι συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αλλά και η δέσμευση περιοχών για έρευνες που ξεκινούν αύριο

Εκτός από αυτό, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν ένα σύνθημα ώστε να «εισβάλλουν» στην Ελλάδα από τα παράλια της Τουρκίας. Ήδη, οι αρμόδιες αρχές έχουν καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν ένα νέο και πιο «άγριο» μεταναστευτικό κύμα αλλά και μια ενδεχόμενη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. 

Η είσοδος προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μέσω της χώρας μας, αυτόματα δημιουργεί πρόβλημα και στην γηραιά ήπειρο. Πολλάκις οι γείτονες μας έχουν απειλήσει ότι αν δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε θα ακυρώσουν την προσφυγική συμφωνία και θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη με πρόσφυγες. 

Πλέον, σύμφωνα με τους ευρωπαίους διπλωμάτες και αναλυτές, ο Ρ.Τ. Ερντογάν θα εγκαταλείψει την ένταξη της  χώρας του στην ΕΕ. Άλλωστε έχει διαμηνύσει ότι ενδέχεται να διεξάγει δημοψήφισμα για την είσοδο της Τουρκίας στην Ένωση. Έχει στα χέρια του αρκετή δύναμη, την οποία απέκτησε δημοκρατικά και νόμιμα (;), που δεν χρειάζεται την έγκριση Κοινοβουλίου για τις επόμενες κινήσεις του.  

loading...
+       ...