Κάτι συμβαίνει και η Ρωσία  το εξετάζει. Τι συμβαίνει όμως και τον τελευταίο καιρό επίσημοι Ρώσοι απεσταλμένοι στο εξωτερικό πεθαίνουν; μήπως είναι ο ακήρυχτος πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας; o (πολιτικά) επιθανάτιος ρόγχος του Ομπάμα, πριν αναλάβει ο Τραμπ;

Η GRU ως υπηρεσία της Ρωσικής εθνικής ασφάλειας παράγει, αναλύει και συνοψίζει πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική-πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την Ρωσία, προβλέποντας το υπό διαμόρφωση ‘’περιβάλλον‘’ , με εκθέσεις στην ανώτατη πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της . ασχολείται με τις πραγματικές και πιθανές απειλές για τα ρωσικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας.

Συνοψίζοντας τις επιθέσεις έχουμε ένα νεκρό πρέσβη στην Τουρκία, Ρώσο Διπλωμάτη νεκρό στη Μόσχα, απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρέσβη στο Ισραήλ και ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο στη ρωσική στρατιωτική βάση της Αλγερίας. Συνυπολογίστε και την πτώση του Typolev και τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, που φαίνεται ως η Ρωσία θα μπλοκάρει την επιθυμία των ΗΠΑ για λύση εδώ και τώρα.

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα της Ελλάδας. Ο νέος Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο κος Πάιατ θεωρείται πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, με διπλωματική κάλυψη. Στο παρελθόν έχει εμπλακεί στο πραξικόπημα στην Ουκρανία, όταν δρούσε υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων με εντολή της, τότε, υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πούτιν έχει στείλει πράκτορες της GRU στην Ελλάδα. Σκοπός η προστασία και επίβλεψη προσώπων και στόχων, στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο δε θεωρεί τυχαία την επιλογή Πάιατ για την πρεσβεία στην Αθήνα.

Τι συμβαίνει και τι συμφέροντα κρίνονται;

 

loading...
+       ...