Είναι αδιάφοροι ή ανίκανοι; Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση είναι μονόδρομος…

 

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από μία τραγωδία και, παράλληλα, μένει άφωνη από το μέγεθος της ανικανότητας των κυβερνώντων.

Ο λόγος φυσικά για την τραγωδία στο Μενίδι, σε μία περιοχή της Αττικής που είναι ξεχασμένη από τις Αρχές, σε μία περιοχή που έχει γίνει άντρο ανομίας και παραβατικότητας.

Όλοι φυσικά, με πρώτα τα συστημικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν να στηλιτεύουν την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή, το εμπόριο ναρκωτικών από τους Ρομά και να μας ενημερώνουν για την αδιαφορία της κυβέρνησης.

Μόνο που, δυστυχώς, τα ΜΜΕ για άλλη μια φορά απέτυχαν να επικεντρωθούν στην ουσία και έμειναν στην επιφάνεια του προβλήματος.

Αφενός μεν εμπαίζουν άθελά τους (;) οι δημοσιογράφοι τους Έλληνες και ειδικότερα τους Μενιδιάτες, καθώς όλοι γνωρίζουν πως το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν ξεκινά από το «βαποράκι», που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αλλά από τον μεγαλέμπορο. Μόνο που οι μεγαλέμποροι κινούνται στις «καλές» περιοχές, εκεί που το χρήμα ρέει άφθονο και σίγουρα τούς δίνει την ασυλία από τον νόμο. Γι’ αυτούς όμως, τα συστημικά ΜΜΕ δεν λένε κάτι. Πώς άλλωστε να πουν, όταν όλα είναι ελεγχόμενα από μια διαπλοκή που έχει φθείρει την κοινωνία.

Παράλληλα, όλοι όσοι ωρύονται στα ΜΜΕ (και όχι μόνο) για την έλλειψη αστυνόμευσης στα δυτικά προάστια ξεχνάνε πως εδώ και δεκαετίες υπάρχει ένα άλλο άβατο στο κέντρο της Αθήνας, τα Εξάρχεια. Όταν δεν μπορείς (ή δεν θες μήπως) μερικά οικοδομικά τετράγωνα να φτιάξεις, πώς θα βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες; Πώς θα τους προστατέψεις;

Να θυμίσουμε, φυσικά, πως οι ίδιοι κυβερνώντες που σήμερα μιλούν για δράση και λένε «να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο» είναι οι ίδιοι που «στοίβαζαν» σε γκετοποιημένες περιοχές Ρομά, αλλοδαπούς από το πρώην Ανατολικό μπλοκ, που επίτηδες τους βάφτισαν «Ρωσοπόντιους», και το, κυριότερο, έφεραν Αλβανο-αθίγγανους και Βουλγαρο-αθίγγανους, που ουδεμία σχέση έχουν με τους δικούς μας. Άνθρωποι συνηθισμένοι στην παραβατικότητα, μικρή ή μεγάλη.

Κανείς άραγε δεν φαντάστηκε πως όλες αυτές οι ομάδες θα αρχίσουν να συγκρούονται για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών; Κανένας υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν σκέφτηκε πως δεν γίνεται να μην επανδρώνεις νευραλγικά Αστυνομικά Τμήματα, αλλά να έχεις άπειρους συνοδούς για τους πολιτικούς;

Τελικά όμως τίθεται το εξής ερώτημα: Είναι αδιάφοροι ή ανίκανοι; Ή δεν θες ή δεν μπορείς. Εκτός κι αν απλά ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση είναι μονόδρομος. Για όλους τους.

 

του Κυριάκου Βελόπουλου

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 17/6

 

loading...
+       ...