Στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ.Βελόπουλος μαζί με τον κο Μπάρκα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Κεδίκογλου της Νέας Δημοκρατίας.

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από την οικονομία καθώς ο κος Μπάρκας έκανε λόγο για βελτίωση (αναιμική βέβαια το παραδέχτηκε αυτό) των δεικτών της ανεργίας.

Ο κος Βελόπουλος ισοπέδωσε τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για βελτίωση των δεικτών της οικονομίας, καθώς η εργασία (όσων έχουν) είναι με μισθούς 300 ευρώ, εργασία 12ώρου που είναι γραμμένη στα χαρτιά για 4ωρη απασχόληση. Μία σοβιετικού τύπου εργασία, όπως είπε χαρακτηριστικά

Στη συνέχεια εξήγησε πως μόνο η αύξηση του πλούτου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης, αλλά και των μισθών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καλλιέργεια των βοτάνων. Βότανο αυτοφυές ΜΟΝΟ στην Πίνδο το πουλούν οι Βούλγαροι και οι Έλληνες ΟΧΙ. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που εξηγεί για ποιο λόγο έχουμε αγροτική παραγωγή 7 δις κι όχι 25 όπως θα μπορούσαμε να έχουμε.

Άλλο ένα παράδειγμα που έδωσε ο Κ. Βελόπουλος είναι η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Στο εξωτερικό οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν για κάθε 10 ευρώ από τα εισιτήρια, 500 σε σουβενίρ που πωλούνται.

Στην Ελλάδα έχουμε ετήσια έσοδα από τα εισιτήρια 74 ευρώ και μηδαμινά σχεδόν από τα σουβενίρ.

Το δε τραγικό της υπόθεσης είναι πως τα σουβενίρ είναι MADE IN CHINA.

Πόσο πιο κάτω να πάει η Ελλάδα.

Τέλος για να αντιληπτό το μέγεθος της κατάντιας της Ελλάδας, ο Κ. Βελόπουλος είπε πως ενώ η Ελλάδα έγινε Βουλγαρία του '80, η Βουλγαρία γίνεται Ελλάδα του '90 και του 2000.

loading...
+       ...