Σύμφωνα με το Ρωσικό δίκτυο RT, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νομικό δίκτυο στο Καζακστάν, την Κιργιζία, την Αρμενία, την Ουκρανία και σε άλλες 20 χώρες της ευρασιατικής περιοχής.

Το δίκτυο θα αποτελείται από τοπικούς δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές, οι οποίοι θα διδαχθούν την καταπολέμηση της διαφθοράς. Το έργο του υπευθύνου θα είναι η "μεταρρύθμιση της Γενικής Εισαγγελίας" που δημιουργήθηκε στις χώρες όπου σχεδιάζεται να υλοποιηθεί το έργο. 

Το Γραφείο Διεθνών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Νομοθεσίας, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα σχέδιο για την αμερικανική πύλη κρατικών επιχορηγήσεων με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς. Στόχος του είναι να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει ένα "νομικό δίκτυο" στις χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Ευρώπης. Το έργο θα συντονίσουν οι αμερικανικές πρεσβείες στις χώρες αυτές.

Με τον τρόπο αυτό η Αμερικανική δικαιοσύνη θα απλώνει πλέον τα «πλοκάμια» της σε χώρες που είναι γύρω από τη Ρωσία και την Κίνα. Δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι ΗΠΑ με αυτή τους την κίνηση, όμως σίγουρα η Κίνα και η Ρωσία θα αντιδράσουν σε αυτή την απόφαση...

loading...
+       ...