Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγα 24ωρα μετά την προκήρυξη εκλογών στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου και ήδη, το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν εμπλέκεται και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. 

Το Συντηρητικό κόμμα της Τερέζα Μέι ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία με μια δόση εκφοβισμού, καθώς χρησιμοποιεί τον πρόεδρο της Ρωσίας για να αποσπάσει ψήφους. 

Με στόχο να κερδίσουν την εύνοια των ΗΠΑ- καθώς με το Brexit η  Βρετανία μένει χωρίς κάποιο στήριγμα, οι Συντηρητικοί έχουν βάλει στόχο τη Ρωσία, με τον βρετανό υπουργό Άμυνας Μάικλ Φάλλον να δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα καλωσόρισε μια νίκη του Εργατικού Κόμματος και τον  υπουργό ενόπλων δυνάμεων, Μάικ Πένινγκ να υποστηρίζει ότι «ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος θα προτιμούσε να συνεργαστεί με τη Ρωσία παρά να υποστηρίξει τους συμμάχους της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ». 

Μάλιστα, εκτός από τις έμμεσες κατηγορίες για συνεργασία του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Φάλλον έκανε ένα βήμα παραπέρα και προειδοποίησε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές, όπως –υποτίθεται- συνέβη με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ,  σύμφωνα πάντα με τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Χίλαρι Κλίντον. 

Το βέβαιο είναι ότι η Ρωσία παρακολουθεί τις διεργασίες στη Βρετανία και όπως είχε συμβεί και με τις ΗΠΑ, σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα. 

loading...
+       ...