Χιλιάδες πολίτες τάσσονται υπέρ ενός ψηφίσματος που ζητάει ένα νέο δημοψήφισμα πριν από την τελική συμφωνία για το Brexit.

Σχεδόν 7.000 άνθρωποι υπέγραψαν το ψήφισμα για να επιτρέψουν στον βρετανικό λαό να έχει τον τελευταίο λόγο για τη συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

Το δημοψήφισμα προτείνεται να λάβει χώρα πριν από την ημερομηνία εξόδου του Απριλίου 2019 και να περιλαμβάνει τρεις επιλογές για τους Βρετανούς: να ανακληθεί  το άρθρο 50, παραμένοντας στην ΕΕ η Βρετανία, να απορριφθεί η συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ και να γίνει το BREXIT ή να γίνει αποδεκτή η συμφωνία και να εγκαταλείψει η χώρα την Ένωση. 

Το ψήφισμα σημειώνει πως «εάν δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση για τη συμφωνία από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ πριν από την ημερομηνία του δημοψηφίσματος, τότε θα μπορούσε να καταργηθεί η τρίτη επιλογή. Ανεξάρτητα από το αν τα άτομα ψήφισαν να παραμείνουν ή να εγκαταλείψουν την ΕΕ στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν για το μέλλον τους με βάση την τελική συμφωνία που διαπραγματεύτηκε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ».

loading...
+       ...