Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια ανεξάρτητη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Υεμένη, δήλωσε σήμερα στον Ύπατο Αρμοστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Prince Zeid, ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στη Γενεύη.

Οι Κάτω Χώρες και ο Καναδάς υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για διεθνή έρευνα, όμως ο Σαουδάραβας Πρέσβης Αμπντουλάζιζ Αλλούσιλ ανέφερε ότι μια κρατική επιτροπή της Υεμένης ήταν σε καλύτερη θέση να διερευνήσει αυτό το θέμα.

"Εργαζόμαστε μαζί για να ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε συμβιβασμό", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Εάν γίνει διεθνής έρευνα πολλές χώρες της Δύσεως θα βρεθούν σε δύσκολη θέση μαζί με τη Σαουδική Αραβία. Χθες σας ενημερώσαμε για τα νέα εγκλήματα πολέμου από το συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας τον οποίο εξοπλίζουν ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα), και εάν όλα αυτά ερευνηθούν οι χώρες αυτές θα πρέπει να απολογηθούν.

Φυσικά ο Αμερικανο-ελεγχόμενος ΟΗΕ δεν πρόκειται να διεξάγει τέτοιου είδους έρευνα, και το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά αυτό...

 

Με πληροφορίες από Reuters

loading...
+       ...