Ο Δαλάι Λάμα και μια ομάδα νευροεπιστημόνων από τη Ρωσία συμφώνησαν να συνεργαστούν στη μελέτη της ανθρώπινης συνείδησης, του αντίκτυπου του διαλογισμού, της νευροβιολογίας και της γνωσιακής ψυχολογίας για να βρουν τη συνταγή της παγκόσμια ευτυχίας και ειρήνης. 

Ο Δαλάι Λάμα και οι Ρώσοι επιστήμονες πέρασαν αρκετές ημέρες στο Νέο Δελχί (φωτογραφία) συζητώντας τη φύση της ανθρώπινης συνείδησης και άλλα πράγματα που έχουν αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ενεργούν και σκέφτονται.

«Η συνεργασία μας είναι διττή: επιδιώκει να διευρύνει τις επιστημονικές μας γνώσεις και να προάγει τη συμπόνια και την ειρήνη που μας οδηγούν στην ευτυχία», δήλωσε ο πνευματικός ηγέτης. 

Σύμφωνα με τον Δαλάι Λάμα, η έννοια της μετενσάρκωσης και των προηγούμενων ζωών, που έχει προωθηθεί στην Ασία εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει παραδοσιακά απορριφθεί από τους δυτικούς μελετητές. Είπε ότι η ρωσική επιστήμη, η οποία διαφέρει από τον κλασσικό υλισμό, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η συναισθηματική προσκόλληση, η οργή και άλλα αρνητικά συναισθήματα καταστρέφουν την ειρήνη και την υγεία μας. Μόνο αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, μπορούμε να επιτύχουμε ειρήνη και ευτυχία», τόνισε ο Δαλάι Λάμα.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την ανάγκη για μια νέα θεωρία για να μελετήσει τη φύση της ανθρώπινης συνείδησης και τη σύνδεσή της με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εγκέφαλοί μας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η βουδιστική θεωρία θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την κατανόηση ενός από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της φύσης.

loading...
+       ...