Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρότεινε να στηρίξει την ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και να προετοιμάσει το Κοσσυφοπέδιο για συμμετοχή στο πρόγραμμα της συμμαχίας «εταιρικής σχέσης» για την ειρήνη.

Αντίστοιχες τροποποιήσεις στο σχέδιο στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2018 παρουσιάστηκαν από το Δημοκρατικό μέλος του Κογκρέσου Mike Turner. Κάλεσε τους βουλευτές να εργαστούν πιο ενεργά για το ΝΑΤΟ και για να αντιμετωπίσουν την «Ρωσική επιθετικότητα στην Ανατολική Ευρώπη».

Στην ηγεσία του ΝΑΤΟ, εν τω μεταξύ, εξετάζουν το ζήτημα της ένταξης της πΓΔΜ. Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, τα Σκόπια μπορεί να πάρουν το πράσινο φως στην είσοδο στο μπλοκ στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες. Αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, και φυσικά η Ελλάδα θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνει... "παραχωρήσεις" σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να περικυκλώσει εκ νέου τη Ρωσία, ενώ και η Ελλάδα κινδυνεύει στα εθνικά της θέματα από την πολιτική του. Θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιον θέλουμε να είμαστε...

loading...
+       ...