Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

Aνακοίνση της Ελληνικής Λύσης για την επερώτηση του βουλευτή Κ.Χήτα για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης…

Aνακοίνωση Τύπου

ΚΩΣΤΑΣ ΧΗΤΑΣ:
«Τι θα γίνει με την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης»;

«Τα παράδοξα στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης συνεχίζονται! Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η νέα Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ή ήταν εντελώς απροετοίμαστη στο να αναλάβει τον νέο της ρόλο, ή είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει πιστά την εκπαιδευτική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που φάνηκε και από την στάση της απέναντι στο θέμα των βιβλίων των Θρησκευτικών», επισημαίνει με δήλωσή του ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χήτας, ο οποίος κατέθεσε σχετική επερώτηση, αναφορικά με τη λήξη της θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης, πριν από 14 ολόκληρους μήνες!

Διευθυντές εκπαίδευσης στο όριο της αντισυνταγματικότητας!

Ο Κώστας Χήτας ζητά από την κ. Κεραμέως να διευκρινίσει αν θα δοθεί και νέα παράταση στα αντισυνταγματικά επιλεγμένα – κατά τα λεγόμενά της – στελέχη της Εκπαίδευσης ή αν θα προβεί άμεσα στην αλλαγή του Νόμου και την προκήρυξη κάλυψης των θέσεων, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος ημερολογιακού έτους να έχουν αντικατασταθεί με σύννομα κριτήρια.

Το ιστορικό:

Εδώ και έναν χρόνο έχει λήξει η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των δύο βαθμίδων, θητεία ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενη, καθώς ο νόμος βάσει του οποίου έγιναν όλες οι διαδικασίες κρίθηκε στα σημεία αντισυνταγματικός από το Σ.τ.Ε., ήδη από το 2017.

Ενώ λοιπόν κρίθηκε αντισυνταγματικός, όχι μόνο δεν ξαναέγιναν κρίσεις με διαφορετική διαδικασία, αλλά οι ήδη τοποθετηθέντες πήραν παράταση μέχρι την επιλογή των επόμενων. Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 ξεκίνησε η διαδικασία, αλλά η τότε Τομεάρχης Παιδείας και νυν Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τη σταμάτησε, γιατί θεώρησε ότι αυτή έπρεπε να γίνει μετά τις εκλογές και αφού θα έχει προηγηθεί αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Επισυνάπτουμε τη σχετική επερώτηση του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Κώστα Χήτα .

Δείτε  πατώντας ΕΔΩ.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares