Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ίλιον: Οπαδικές διαφορές «βλέπει» δικηγόρος των κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου

Μια διαφορετική «ανάγνωση» των όσων περιλαμβάνονται στα βίντεο φρίκης από τους βιασμούς που υπέστη 15χρονος από μαθητές στο Ίλιον έκανε δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων για την σοκαριστική αυτή υπόθεση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για τις φράσεις «Κάτω Π…» και «Δυτική Α…» οι οποίες κατά τον δικηγόρο αποτελούν επιχειρήματα για να αποδείξει ότι δεν επρόκειτο για σεξουαλικό πειραματισμό αλλά για υπόθεση με οπαδικά κίνητρα.

Κατά την ίδια πηγή η πρώτη φράση παραπέμπει σε συμπλοκή που είχε γίνει σε πάρκο στα δυτικά προάστια και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρονται να επικράτησαν ενώ η δεύτερη αποτελεί αναφορά σε οργανωμένους οπαδούς ομάδας, οι οποίοι είχαν κάνει παρόμοιες πράξεις με αυτές που έχει υποστεί ο 15χρονος.

Έρχονται νέα εντάλματα

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις για την υπόθεση αναμένονται ραγδαίες καθώς μετά την προφυλάκιση των τριών ανήλικων κατηγορουμένων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν νέα εντάλματα συλλήψεων για μαθητές που εμπλέκονται στο αποτρόπαιο περιστατικό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Ανακρίτρια Ανηλίκων διέταξε την προφυλάκιση τριών εκ των έξι συλληφθέντων οι οποίοι κατηγορούνται ότι από τις αρχές του Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου βίασαν κατ εξακολούθηση τον 15χρονο. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν δύο ακόμη κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το πρωί της Τρίτης ενώ ο τελευταίος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθούν έξι εντάλματα σύλληψης. Το ένα αφορά έναν 15χρονο ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αλλά αναζητούνταν. Ο μαθητής εμφανίστηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία αλλά δεν συνελήφθη επειδή είχε παρέλθει η προθεσμία του αυτοφώρου.

Από την έρευνα της Ασφάλειας είχε ταυτοποιηθεί και ένας άλλος μαθητής Λυκείου τον οποίον ο 15χρονος είχε κατονομάσει ως έναν εκ των δραστών του βιασμού. Πρόκειται, μάλιστα, για το μέλος της συμμορίας που είχε την ιδέα οι ανήλικοι να καταγράφουν τη νοσηρή δράση τους σε βίντεο και είχε στο κινητό του το επίμαχο υλικό.

Μέχρι στιγμής ο 15χρονος Αλβανός αναζητείται και πληροφορίες τον θέλουν να έχει φύγει από τη χώρα. Τα υπόλοιπα τέσσερα εντάλματα αφορούν μια παρέα κοριτσιών, ηλικίας 14-15 ετών, τα οποία, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει το θύμα, ήταν παρόντα στα περιστατικά κακοποίησης του.

 

πρωτο θεμα

Shares