Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ίλιον: Φόβοι ότι ο Αλβανός «μαέστρος» των βασανιστηρίων στον 15χρονο έχει διαφύγει στη χώρα του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού του 15χρονου αγοριού από οκτώ συνομήλικούς του στο Ίλιον.

Πιο συγκεκριμένα ο όγδοος ανήλικος ο οποίος φέρεται να είναι πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει το θύμα στις αστυνομικές Αρχές, έχει καταφύγει στην Αλβανία από όπου και προέρχεται μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο όγδοος ανήλικος, που αναζητείται, φέρεται να είναι ο «εμπνευστής» των βασανιστηρίων του 15χρουνου στο Ίλιον.

Οι Αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αλβανία, όπου πιθανόν να έχει βρει ασφαλές καταφύγιο.

Για την υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και ένας αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Τη ίδια στιγμή, δύο ακόμα ανήλικοι αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη και ακόμα δύο αναζητούνται.

Μάλιστα, οι έρευνες δεν σταματούν εκεί. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, αναμένονται ακόμα έξι εντάλματα σύλληψης, τα δύο είναι για 15χρονα αγόρια και τα άλλα τέσσερα για ανήλικες κοπέλες 14 και 15 ετών.

Ο 15χρονος «κλειδί» στην υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο 15χρονοι για τους οποίους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι πρότινος από τις έρευνες των Αρχών.

Σύμφωνα, δε, με την ΕΡΤ ο ένας από τους 15χρονους εμφανίστηκε στο τμήμα όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει η διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ ο δεύτερος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό.

Μάλιστα, ο δεύτερος αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει το θύμα στους αστυνομικούς.

Δεν πήγαιναν στο ίδιο σχολείο, όμως βρισκόντουσαν στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο. Ο συγκεκριμένος ανήλικος φέρεται να ήταν εκείνος που είχε την ιδέα για όσα ακολούθησαν. Το θύμα μάλιστα τον είχε υποδείξει και ως το άτομο που έστελνε τα βίντεο που που τραβούσαν κατά την διάρκεια των καταγγελλόμενων πράξεων τους σε κινητά άλλων μαθητών.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα τέσσερα από τα έξι εντάλματα που έρχονται αφορούν κορίτσια, τα τρία ηλικίας 15 ετών και το τέταρτο ηλικίας 14 ετών. Οι έφηβες φέρονται να ήταν μπροστά στις σεξουαλικές πράξεις χωρίς να έχουν κάποιο ρόλο από τον 15χρονο.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης ήρθε όταν μία από τις μαθήτριες έμαθε για τα βασανιστήρια σε βάρος του 15χρονου και μίλησε στους γονείς της, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη μητέρα του θύματος.

Ο ανήλικος κακοποιήθηκε σεξουαλικά 6-7 φορές, όπως λέει στην κατάθεσή του, ενώ στο εγκαταλελειμμένο σπίτι είχαν εμφανιστεί και οι τέσσερις μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στις εγκληματικές πράξεις των συνολικά οχτώ εφήβων που κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας.

Οι δράστες πρότειναν στη 15χρονη μαθήτρια να της κάνουν ότι έκαναν και στον 15χρονο, χωρίς τελικά να προχωρήσουν στο βιασμό της. «Θες και εσύ;» φέρονται να της είπαν.

 

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη του 15χρονου

Ο 15χρονος μαθητής βρήκε την τόλμη και μίλησε στους γονείς του για τους βιασμούς που φέρεται να υπέστη από συνομηλίκους του και τη διαπόμπευση του με την αποστολή του βίντεο σε συμμαθητές του.

Ακολούθησε καταγγελία, ταυτοποίηση και η σύλληψη των μελών της άγουρης συμμορίας που κατηγορείται ότι διέπραξε το βιασμό. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν τα πρώτα λόγια των παιδιών.

«Ό,τι κάναμε το είχαμε δει στο διαδίκτυο, έγινε για πλάκα, δεν ήταν και τίποτα σοβαρό» δήλωσαν οι νεαροί. Η κακοποίηση του παιδιού από τους συνομήλικους του φέρεται να γινόταν εδώ και ένα μήνα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Το σπίτι – κολαστήριο που έγινε η κτηνωδία απέχει 2 χιλιόμετρα από το σχολείο του 15χρονου μαθητή. Σε αυτό οι οκτώ τον κακοποίησαν σεξουαλικά και κατέγραφαν σε βίντεο τα βασανιστήρια. Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν μικροποσότητα χασίς, ζυγαριά ακριβείας, 7 κινητά τηλέφωνα και άλλα πειστήρια.

 

Το βίντεο που τους «έκαψε»

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ιδιαίτερη σκληρότητα. Η Ασφάλεια Αθηνών που χειρίστηκε την υπόθεση και έκανε την έρευνα χαρακτηρίζει «συμμορία» την ομάδα δραστών, καθώς είχαν συναποφασίσει να τελέσουν αυτές τις φρικώδεις πράξεις.

Μετά τους βιασμούς οι δράστες εξαπέλυσαν ύβρεις σε βάρος του 15χρονου συμμαθητή τους, ενώ στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο από τους βιασμούς που έγιναν τον τελευταίο μήνα καταγράφηκαν από κινητά τηλέφωνα.

Έπειτα από όλα αυτά, ο 15χρονος είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν έβγαινε σχεδόν καθόλου από το δωμάτιό του. Κατάλαβαν οι γονείς του ότι κάτι συμβαίνει, μέχρι που οι γονείς ενός άλλου παιδιού ήρθαν και τους είπαν ακριβώς τι έχει συμβεί.

 

pronews.gr

Shares