Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ίλιον: Αρνήθηκε τα πάντα ανήλικος από τη Βουλγαρία

Ζητώντας συγγνώμη και τοποθετώντας τον εαυτό σε ρόλο απλού παρατηρητή εμφανίστηκε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια σήμερα ο ανήλικος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Βουλγαρία, που προφυλακίστηκε για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν» φέρεται να ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν συμμαθητής του 15χρονου στο φροντιστήριο, αρνήθηκε ότι είχε συμμετοχή σε κακοποιητικές πράξεις σε βάρος του θύματος και ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του. «Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε». Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» φέρεται να υποστήριξε.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι εκείνος ήταν ο διακινητής των βίντεο, όπως φέρεται να υποστηρίζει το θύμα, επιμένοντας πως απλώς το έλαβε στο κινητό του. «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο ίνσταγκραμ. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτό που έβλεπε ήταν βιασμός.

«Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο (…) δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιον σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον (…)» είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και έχει στοχοποιηθεί. «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα μου, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο διπλανής οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο».

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares