Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Βενετία: Oι selfies των τουριστών και οι «ιππότες» Βενετσιάνοι…

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στην Βενετία που ζει μια από τις χειρότερες πλημμύρες της ιστορίας της όμως με τα νερά να υποχωρούν δεν λείπουν και οι εικόνες που ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα.


Όπως η εικόνα του 83χρονου Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος υποβασταζόμενος (για να μην γλιστρήσει και έχουμε χειρότερα) έβαλε τις γαλότσες του και επισκέφθηκε την «λαβωμένη» Βενετία.

Η μέρα σήμερα ήταν ηλιόλουστη και δεν θύμιζε σε τίποτα το προηγούμενο 48ωρο της καταστροφής και της θλίψης. Έτσι, τουρίστες οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς να φαντάζονται τι τους περιμένει στην Βενετία αποφάσισαν να απαθανατίσουν τα όσα ζουν με τον πιο περίεργο και πρωτότυπο τρόπο.

Από τις εικόνες που ξεχώρισαν ήταν και εκείνες δυο νεαρών ζευγαριών με τους κυρίους στον ρόλο του ιππότη που πήραν στην πλάτη τους τις καλές τους για να μην βρέξουν τα πόδια τους.


Την ίδια ώρα οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της Βενετίας ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.
Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα στην ιστορία της Βενετίας και δυστυχώς προετοιμάζεται και για νέα επεισόδια του ίδιου φαινομένου.

Οι περίπου 50.000 κάτοικοι του κέντρου της Βενετίας, η οποία έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της Unesco, ξύπνησαν σήμερα υπό τον ήχο σειρήνων. Τα νερά στην πόλη ανέβηκαν στο τρίτο επίπεδο, ένα λιγότερο από την Τρίτη το απόγευμα όταν η πλημμυρίδα έφτασε τα 184 εκατοστά, το μεγαλύτερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1966, όταν είχε φτάσει τα 194 εκατοστά.

Ακόμη ένα επεισόδιο πλημμυρίδας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 10:50 (τοπική ώρα, 11:50 ώρα Ελλάδας), το οποίο όμως δεν ξεπέρασε τα 125 εκατοστά, με τον επόμενο σημαντικό συναγερμό να αναμένεται αύριο Παρασκευή στις 11:20 τοπική ώρα, όταν τα νερά αναμένεται να φτάσουν τα 140 εκατοστά, σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης Παλίρροιας της Βενετίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε που μετέβη στη Βενετία, συμμετείχε σε συνεδρίαση της νομαρχίας για την αντιμετώπιση της κρίση και στη συνέχεια επισκέφθηκε καταστήματα της πόλης, την οποία επισκέπτονται 36 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, το 90% των οποίων είναι αλλοδαποί.

Οι αρχές εκτιμούν το κόστος των ζημιών από το φαινόμενο της Τρίτης σε «πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» και προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αν και πολλά μουσεία και σχολεία παραμένουν κλειστά.

 

newsit.gr

Shares