Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Ιερόσυλοι άρπαξαν το παγκάρι ναού στο Ηράκλειο

Τα ίχνη άγνωστων ιερόσυλων, που διέρρηξαν την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην περιοχή Ρογδιά του Ηρακλείου, προξένησαν ζημιές και “σήκωσαν” ολόκληρο το παγκάρι που περιείχε 250 ευρώ, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν επιτόπια αυτοψία.

Ο ιερέας είχε πάει στην εκκλησία την Κυριακή για την τακτική λειτουργία και από τότε ο ναός είχε μείνει κλειστός ως το απόγευμα της Τρίτης, που τον επισκέφθηκε ξανά και διαπίστωσε ότι είχε γίνει διάρρηξη. Μετά την καταγγελία του εφημέριου, οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων πήραν αποτυπώματα και γενετικό υλικό και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Τρύπωσαν σε κτήμα και έκλεψαν πασσάλους

Ένας ανήλικος ήταν μεταξύ των τριών Ρομά που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ενώ ξήλωναν τους σιδερένιους πασάλους από την περίφραξη ενός αγροκτήματος σε χωριό του Αγρινίου και τους φόρτωναν σε φορτηγό, το μεσημέρι της Τρίτης. Οι δράστες, ένας 32χρονος, ένας 29χρονος και ο ανήλικος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου με την που δικογραφία για κλοπή σχηματίστηκε σε βάρος τους και σε βάρος των γονέων του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του.

 

πρωτο θεμα

Shares