Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ιεροσόλυμα: Συνεχίζονται οι εργασίες στον Πανάγιο Τάφο – Υπεγράφη η Συμφωνία…

Παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου, υπεγράφη η συμφωνία για την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης Ιερού Κουβουκλίου και της Ροτόντας στον Πανάγιο Τάφο.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη δύο χρόνια μετά τις αρχικές εργασίες που έγιναν στον Ιερό Κουβούκλιο με την τεχνική επιμέλεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τη συμφωνία

«Το απόγευμα της Δευτέρας, 14ης/27ης Μαΐου 2019, έλαβε χώραν συνάντησις εις μοναστήριον των Φραγκισκανών, της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ Θεοφίλου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Δραγουμανεύοντος Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, μετά των Φραγκισκανών, Κουστωδού π. Φραγκίσκου Πατόν, του π. Ντομπρομίρο, του π. Δαυΐδ και μετά του Αρμενίου Πατριάρχου Μακαριωτάτου κ. Νουρχάν, του π. Σαμουήλ ηγουμένου των Αρμενίων εις τον Ναόν της Αναστάσεως και του π. Γκουριόν διά την υπογραφήν συμφωνίας προς ολοκλήρωσιν των εργασιών συντηρήσεως και αναστηλώσεως του Ιερού Κουβουκλίου και της Ροτόντας μετά την προ διετίας γενομένην συντήρησιν και αναστήλωσιν του Ιερού Κουβουκλίου τη τεχνική επιμελεία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου».

 

τάφο

 

dogma

Shares