Τελευταία Νέα

Ιερώνυμος: “Φταίνε οι ανεμβολίαστοι που εκοιμήθη η οικουμένη (vid)

Αυτό συνέβη πριν λίγες μέρες, όταν μικρή μερίδα διαμαρτυρόμενων για την απόφαση της Μητρόπολης Λαρίσης να γίνουν εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες, περίμεναν έξω από τον Άγιο Αχίλλιο για να αποδοκιμάσουν τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο.

Μόλις αυτός βγήκε από την εκκλησία, άρχισαν να φωνάζουν, με τον τελευταίο πάντως να τους αντιμετωπίζει με χαμόγελο και να τους χαιρετά!

 

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, τόνισε πως οι <<αντιεμβολιαστές>>  έκαναν ισχυρή διαφήμιση στην πρωτοβουλία για τους εμβολιασμούς έξω από τις εκκλησίες και γι’ αυτό μάλιστα τους ευχαρίστησε θερμά!

 

Τι δηλώνει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης

Σε πρώτη φάση κατηγορεί τους ανεμβολίαστους για την “κοίμηση” της οικουμένης. Αναφέρεται επιπλέον, πως όσοι έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο, “έχουν φόβο” ως βασικό κίνητρο, παρά το γεγονός, πως η επιφύλαξη και ο φόβος δεν προκύπτουν έτσι απλά, αλλά βάσει συλλογισμών και ενημέρωσης ακραίων περιστατικών από το εμβόλιο, που ως αποτέλεσμα σε κύριο ποσοστό, προκάλεσα κύμα επιφύλαξης.  Αφορμή αυτών, σας παραδίδουμε ένα παράδειγμα απ’ το παρακάτω βίντεο.

Αναφερόμενος επιπλέον στους διαμαρτυρόμενους, τους κατηγορεί ότι “δεν τους τιμά” που διαμαρτυρήθηκαν.

Τέλος επισημαίνει και στο κλίμα “απαγορευτικότητας”, το να ενεργεί κάποιος, ώστε να δημιουργεί κλίμα “παραλογισμού” και να αποτρέπει ή να απαγορεύει στον άλλον να εμβολιαστεί. “Δεν στερεί δικαίωμα ελευθερίας μόνο όποιος υποχρεώνει σε κάτι, αλλά και όποιος υποχρεώνει σε παράληψηόποιος σπεύδει να αναιρέσει την δυνατότητα να γίνει κάτι”.

 

Άραγε, βάζει στο ίδιο καλούπι της…απαγορευτικότητας ο μητροπολίτης και την αντίθετη στάση κάποιων να μην εμβολιαστούν, δηλώνοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις τους; Μήπως “απαγορευτικοί” είναι όσοι δεν θέλουν να γίνουν μέρος των…σπάνιων στατιστικών περιπτώσεων από ενδεχόμενες σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου; Μήπως και ο διάλογος στα πλαίσια των εμβολιασμών καθίσταται ως “παράληψη και ενέργεια να αναιρέσει την δυνατότητα κάποιου να κάνει κάτι” στα πλαίσια συναίνεσης; Τελικά “απαγορευτικιά” είναι η κοπέλα που μίλησε σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου που βρέθηκε στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενη, πως ήταν λόγω του εμβολίου;

 

Πηγή: onlarissa.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares