Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ιδρύονται 17 νέες Μεραρχίες από τον Πούτιν

Ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε σχέδια μεγάλης κλίμακας για αύξηση του μεγέθους του στρατού και σχηματισμό νέων Μεραρχιών και Συνταγμάτων


Είναι γεγονός ότι η Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο δεν πέτυχε τους στόχους της στην Ουκρανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της οποίας ενισχυόμενες με οπλικά συστήματα και μέσα προτάσουν σθεναρή αντίσταση, προξενώντας σοβαρές απώλειες .

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην Ρωσική στρατιωτική ηγεσία, η οποία αποφάσισε να προβεί σε πολυεπίπεδες διορθωτικές κινήσεις που αφορούν τη δομή και οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

 

Σε αυτό αναφέρεται άρθρο Ρωσικού ΜΜΕ με τίτλο “ο Γκουρούλεφ κατονόμασε τη μέθοδο σχηματισμού νέων Μεραρχιών και Συνταγμάτων”, κυριότερα σημεία του οποίου είναι τα ακόλουθα:

“Σε πρόσφατη συνεδρίαση του στρατιωτικού Συμβουλίου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σχέδια μεγάλης κλίμακας για αύξηση του μεγέθους του στρατού και σχηματισμό νέων μεραρχιών και Συνταγμάτων. Ωστόσο, οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι αρκετοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης διοικητικού και μηχανικού προσωπικού, μπορεί να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτών των σχεδίων.

Ο αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας, ο απόστρατος Αντιστράτηγος Andrey Gurulev πιστεύει ότι αυτό το πρόβλημα είναι απολύτως επιλύσιμο.

Όπως έγραψε στο κανάλι του στο Telegram, η αύξηση του αριθμού των ενόπλων δυνάμεων θα επιτρέψει «να υλοποιήσουμε ένα σύστημα που θα μας επιτρέψει να νικήσουμε και να υπερασπιστούμε αξιόπιστα τη χώρα μας».

Ο Γκουρούλεφ πιστεύει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Άλλωστε, περίπου 17 νέες μεραρχίες πρόκειται να αναπτυχθούν. Κάποιες ταξιαρχίες θα αναδιοργανωθούν σε Μεραρχίες.

Ο Στρατηγός εξήγησε τι σήμαινε αυτό στην πράξη.

Η Ταξιαρχία, είπε, είναι ένα μεγάλο Σύνταγμα. Αλλά η μεραρχία θα πρέπει να έχει έξι συντάγματα: 4 συνδυασμένων όπλων, πυροβολικό, αντιαεροπορικά βλήματα και πολλά ακόμη ξεχωριστά τάγματα μάχης, τεχνικής, ιατρικής υποστήριξης.

“Εάν η Ταξιαρχία περιλαμβάνει 3,5-4 χιλιάδες άτομα, τότε η δύναμη της Μεραρχίας θα έχει 14-15 χιλιάδες άτομα”, σημείωσε ο Gurulev.

Απαντώντας στο ερώτημα από πού θα βρεθεί προσωπικό, είπε, άμεσα απόφοιτοι από σχολεία, μείωση της περιόδου εκπαίδευσης (σήμερα είναι 4-5 χρόνια), οργάνωση βραχυπρόθεσμων μαθημάτων για νεαρούς υπολοχαγούς.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η προμήθεια εξοπλισμού και όπλων στα πανεπιστήμια, στα οποία θα πρέπει να εκπαιδευθεί το δυναμικό τους .

«Μπορούν να συγκεντρωθούν άνθρωποι, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες για να πάνε οι εκπαιδευτές αλλά χρειάζεται μελέτη», πιστεύει ο Γκουρούλεφ.

«Οι χώροι εκπαίδευσης μπορεί να είναι γήπεδα προπόνησης που υπάρχουν, που πρέπει να οργανωθούν, πράγμα που απαιτεί χρόνο και κόστος».

Είναι απαραίτητο να παρέχονται υλικοί πόροι – καύσιμα, τρόφιμα, ρούχα και άλλες προμήθειες.

Για κάθε Στρατιά συνδυασμένων όπλων πρέπει να αναπτυχθεί ένα μικτό Σύνταγμα Αεροπορίας. Είναι περίπου οκτώ συνολικά.

«Το κύριο ζήτημα είναι η εκπαίδευση του πιλότου, ακόμα κι αν εκπαιδεύονται σύμφωνα με ένα ταχύριθμο πρόγραμμα, απαιτείται ένας αξιοπρεπής χρόνος για εκπαίδευση», σημείωσε ο Γκουρούλεφ.

Επιπλέον, κάθε Στρατιά συνδυασμένων όπλων χρειάζεται μια Ταξιαρχία Αεροπορίας στρατού, δηλαδή χρειάζονται ελικόπτερα και πληρώματα.

Η συγκρότηση οκτώ νέων μεραρχιών πυροβολικού, καθεμία από τις οποίες έχει συνήθως τέσσερα Συντάγματα, σύμφωνα με τον Στρατηγό, είναι επίσης κεφαλαιώδες έργο.

Πιστεύει ότι η Μεραρχία χρειάζεται οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα σύνταγμα βαρέων όλμων, ένα σύνταγμα με συστήματα πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος 203 mm, δύο συντάγματα διαμετρήματος 152mm.

Σύμφωνα με τον Gurulev, «το έργο που ανακοινώθηκε είναι τρελό». «Υπό τις συνθήκες που διεξάγεται μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, είμαι σίγουρος ότι όλα θα είναι γρήγορα, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, οι προθεσμίες θα είναι στενές για να μπορέσουμε να πάμε στη Νίκη», είναι πεπεισμένος ο Γκουρούλεφ. Υπάρχει πολλή δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει αν προσεγγίσετε όλα τα θέματα με υπευθυνότητα”.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares