Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Ψεύτικες οι στατιστικές του Ερντογάν – Σε άθλια κατάσταση η Τουρκική οικονομία…

Ο Φαΐκ Οζτράκ, μέλος του κύριου αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) επέκρινε τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσίευσε το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής (TÜİK) υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι πολύ διαφορετικά.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του TÜİK για τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός αυτόν το μήνα αυξήθηκε κατά 8,55% ετησίως, ενώ οι τιμές των τροφίμων για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 7,85%.

«Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του πραγματικού πληθωρισμού και του πληθωρισμού που καθορίζεται από την TÜİK. Ζητήσαμε από το Ινστιτούτο που διευθύνεται από κυβερνητικούς παράγοντες να μας πούνε από πού πήραν αυτά τα δεδομένα, να μας δώσουν διευθύνσεις. Από τέτοιες χαμηλές τιμές θα έπρεπε να επωφεληθεί όλη η χώρα…», είπε ο Οζτράκ σε ομιλία του στο κόμμα.

Επέκρινε, επίσης, τις τουρκικές κρατικές τράπεζες για την προσπάθειά τους να υποστηρίξουν τεχνητά την εύθραυστη οικονομία της χώρας παρεμβαίνοντας στις αγορές συναλλάγματος, όπως γράφει η Duvar.

Η μεγαλύτερη αύξηση των τιμών σύμφωνα με την TÜİK αφορά το αλκοόλ και τα προϊόντα καπνού, που αυξήθηκαν κατά 43,6 τοις εκατό σε ετήσια βάση. Οι φόροι των αλκοολούχων ποτών και των τσιγάρων, αποτελούν δείκτη των τιμών του ινστιτούτου.

Οι επικρίσεις του Οζτράκ είναι σαφώς μια φωνή πραγματικότητας για τον αληθινό πληθωρισμό που βιώνουν οι Τούρκοι καταναλωτές καθώς είναι υπερβολικά υψηλότερος από ό, τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

echedoros-a.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares