Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Είδηση “ΣΕΙΣΜΟΣ”: Μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη ζητάει ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ…

Μια ανακοίνωση, που προκαλεί πολιτικό σεισμό στην Σερβία, εξέδωσε το Βοσνιακό Εθνικό Συμβούλιο της χώρας και του Μαυροβουνίου, όπου ζητά ειδικό καθεστώς για την επαρχία Σάντζακ.«Το βοσνιακό εθνικό συμβούλιο σήμερα (χθες) ζητά με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Σερβίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, για ειδικό καθεστώς για το Σάντζακ προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα τους», ανέφερε η τουρκική εφημερίδα “Dünya Bülteni”.

Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι οι Βόσνιοι που ζουν στην περιοχή Σάντζακ ζητούν τη δημιουργία ενός ειδικού καθεστώτος (αυτονομία στην ουσία) σε μια προσπάθειά τους για την επίλυση του καθεστώτος του βοσνιακού (μουσουλμανικού) προβλήματος.

«Ζητούμε ένα ειδικό καθεστώς στο Σάντζακ, ως μια περιφερειακή πολιτική κοινότητα που θα περιλαμβάνει όλους τους (μουσουλμάνους) ανθρώπους του Σάντζακ, Αλβανούς, Βόσνιους Μαυροβούνιους. Το Βοσνιακό Εθνικό Συμβούλιο ζητά ίσες ευκαιρίες για όλους, σε μια πολυεθνική, πολυπολιτισμική κοινωνία για να οικοδομήσουμε μια πολυπολιτισμική και δημοκρατική κοινωνία και σας προσκαλεί σε έναν διάλογο για τη σημασία της άμεσης υιοθέτησης της λύσης που προτείνεται από την πρωτοβουλία αυτή».
Με πληροφορίες και μετάφραση από Βαλκανικό Περισκόπιο

Shares