Σάββατο , 25 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Ιδιοκτήτης Airbnb τοποθέτησε κρυφή κάμερα στο διαμέρισμά του….

Ένα από τα μέλη της οικογενείας παρατήρησε την συσκευή στα διαθέσιμα Wi-Fi δίκτυα. Τότε αποφάσισε να συνδεθεί με την κάμερα, ανακαλύπτοντας ότι η συσκευή έκανε ζωντανή μετάδοση του υλικού.

Μία τρομακτική ανακάλυψη έκανε τον περασμένο μήνα μία οικογένεια σε Airbnb διαμέρισμα στην Ιρλανδία. Ο ιδιοκτήτης τους κινηματογραφούσε κρυφά μέσω διαδικτυακής κάμερας.

Η οικογένεια Barker από τη Νέα Ζηλανδία, παρατήρησε την κάμερα όταν ένα από τα μέλη της οικογενείας παρατήρησε την συσκευή στα διαθέσιμα Wi-Fi δίκτυα. Τότε αποφάσισε να συνδεθεί με την κάμερα, ανακαλύπτοντας ότι η συσκευή έκανε ζωντανή μετάδοση του υλικού.

“Απλά βρήκαμε μία κρυμμένη κάμερα μέσα σε περίβλημα ανιχνευτή καπνού στο σαλόνι. Ταξιδεύαμε μαζί με παιδιά,” λέει η Nealie Barker σε ανάρτηση στο Facebook.

Nealie Barker Airbnb

 

Η ανάρτηση περιέχει μία οικογενειακή φωτογραφία τραβηγμένη (από τους ίδιους) μέσα από το live stream της κάμερας. “Ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε την κρυμμένη κάμερα, αφότου του παρουσιάσαμε αδιάψευστες αποδείξεις,” πρόσθεσε η Barker.

Μετά την ανακάλυψη της κάμερας, η οικογένεια Barker αποφάσισε να μετακινηθεί στο πλησιέστερο ξενοδοχείο. Ωστόσο η οικογένεια είπε στο CNN ότι η Airbnb αρχικά απέρριψε το όλο περιστατικό. “Δεν μπορούσαν να μας συμβουλεύσουν μέσω τηλεφώνου” είπε η Nealie Barker. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε απλά πως “αν ακυρώσετε εντός 14 ημερών, δεν παίρνετε τα χρήματά σας πίσω.”

Η Nealie αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το συμβάν στο Facebook, αφού η εταιρεία της είπε ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Airbnb “αθωώθηκε” για την κρυφή κινηματογράφηση που έκανε. “ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΕΥΡΕΩΣ. Η AIRBNB ΕΓKΡΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ,” αναφέρει η ανάρτηση της Nealie στο Facebook.

Η Airbnb αργότερα αφαίρεσε τον συγκεκριμένο οικοδεσπότη από την πλατφόρμα. “Η πολιτική της Airbnb απαγορεύει αυστηρά τις κρυφές κάμερες στα διαμερίσματα και παίρνουμε τις αναφορές για τυχόν παραβιάσεις πολύ σοβαρά,” δήλωσε η εταιρεία με mail στο PCMag.

“Η αρχική μας αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο συμβάν δεν συμβαδίζει με τα πρότυπα που έχουμε θέσει στους εαυτούς μας και για αυτό θέλουμε να απολογηθούμε στην οικογένεια και να τους επιστρέψουμε πλήρως τα λεφτά της φιλοξενίας τους,” πρόσθεσε η Airbnb.

H πολιτική της εταιρείας απαγορεύει την χρήση “οποιασδήποτε συσκευής παρακολούθησης σε ορισμένους ιδιωτικούς χώρους (όπως υπνοδωμάτια και μπάνια), ανεξάρτητα με το αν υπάρχει ενημέρωση”. Ωστόσο οι οικοδεσπότες της Airbnb μπορούν να έχουν κάμερες ασφαλείας σε κοινούς χώρους, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ενημερώσει τον επισκέπτη κατά την ενοικίαση.

pcmag

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares