Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ιδιοκτήτες Tesla κλειδώθηκαν έξω από τα αυτοκίνητα τους επειδή κράσαρε η εφαρμογή

Ίσως η πολλή τεχνολογία καμιά φορά να περιπλέκει τα πράγματα αντί να τα διευκολύνει. Όπως ίσως γνωρίζετε, στα μοντέλα της Tesla υπάρχουν δύο τρόποι για τον ιδιοκτήτη να ξεκλειδώσει το όχημα του. Ο ένας είναι με την προσωπική κάρτα που παραλαμβάνει κατά την αγορά, ακουμπώντας την πάνω στη θύρα, και ο άλλος είναι μέσα από την εφαρμογή στο κινητό του.

Όμως λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, πάνω από 500 ιδιοκτήτες Tesla δεν μπορούσαν για αρκετές ώρες να ξεκλειδώσουν και να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα τους λόγω ενός κρασαρίσματος στην εφαρμογή ξεκλειδώματος.

Αρκετοί χρήστες δημοσιοποίησαν το πρόβλημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον Elon Musk να απαντάει πως θα λυθεί σύντομα το πρόβλημα (όπως και τελικά έγινε), ενώ υποσχέθηκε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Την ευκαιρία όμως για τρολάρισμα δεν έχασε ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Ford, Mike Levine ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε το πρόβλημα, έσπευσε να δημοσιεύσει μία φωτογραφία με τον πρόεδρο τον Η.Π.Α. να οδηγεί ένα Ford F-150 το οποίο διαθέτει στη θύρα πλήκτρα για χειροκίνητη πληκτρολόγηση pin ξεκλειδώματος. Μία τεχνολογία που όπως ανέφερε δεν απαιτεί καμία super τεχνολογία, εφαρμογές ή Bluetooth. Μάλιστα προχώρησε και σε δεύτερο post με την παρόμοια τεχνολογία αφής που υπάρχει στη νέα Ford Mustang Mach-e.

Φαντάζεστε να μένετε έξω από το αυτοκίνητο σας μέχρι να επανέλθει μία εφαρμογή; Μήπως έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά παρόμοια προβλήματα τώρα που σχεδόν όλα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αυτόματα ή μέσω απομακρυσμένων εφαρμογών;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης για zougla.gr

Shares