Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΧΗΤΙΚΟ- Θ.Παπανικολάου: «Όχι άλλες υποχωρήσεις -Πρέπει να δείξουμε στην Τουρκία ότι είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά σε όλα τα μέτωπα»

«Οι Τούρκοι θα κλιμακώσουν τις προκλήσεις το επόμενο διάστημα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα ωστόσο σε κάθε περίπτωση το θέμα πως θα αντιδράσει η Ελλάδα» τόνισε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο αντιπτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον κ Παπανικολάου δεν υπάρχει βούληση από τους συμμάχους, να κινηθούνε δυναμικά προς υποστήριξη της Ελλάδος οπότε «Αυτό θα πρέπει να το λάβει υποψην η ελληνική κυβέρνηση και ανάλογα να προσαρμόσει την αντίδρασή της. Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται πλέον προκλήσεις. Να καταλάβει η τουρκική πλευρά ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει δυναμικά σε όλο το μέτωπο.
Δεχόμαστε και υποχωρούμε, σαφώς με επίκληση του διεθνούς δικαίου και αυτό βέβαια το γράφει στα παλιά της τα υποδήματα η Τουρκία. Και φτάσαμε στο σημείο να είναι πλέον αποδεκτό το γεγονός ότι έχουμε τόσες παραβιάσεις και παραβάσεις. Τώρα τελευταία έχουμε το φαινόμενο UAVs που μπαίνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο. Όχι άλλες υποχωρήσεις.
Δε λέω να πάμε για πόλεμο αλλά να δείξουμε ότι αυτού του είδους οι προκλήσεις δεν μπορούν πλέον να έχουν υπόσταση σε μια Ελλάδα η οποία είναι ισχυρή, έχει ξοδέψει τόσα χρήματα για τα εξοπλιστικά της προγράμματα, έχει κάνει τόσες συμμαχίες. Έχει κάνει τόσες υποχωρήσεις με την αμερικανική πλευρά με τις βάσεις που υπάρχουν. Σε μια Ελλάδα που έχει υποστηρίξει τόσο πολύ το Ουκρανικό θέμα σε σημείο που βρεθήκαμε απέναντι στους Ρώσους».

Ο κ. Παπανικολάου εκτίμησε ότι κακώς πήραμε τόσο ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Ρωσία από το ξεκίνημα του πολέμου με την Ουκρανία.

“Θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο ήπια στάση. Δεν έπρεπε να τρέξουμε και να ανακοινώσουμε ότι στέλνουμε καλάσνικοφ. Δεν θα έπρεπε διότι κόψαμε τις διόδους επικοινωνίας απότομα με τους Ρώσους, τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι είχαμε ελληνισμό στην Ουκρανία και μάλιστα στις περιοχές όπου γινόταν οι επιχειρήσεις”.

Ακούστε εδώ:

focusfm.gr

Shares