Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ηχηρό Όχι στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας

ΌΧΙ στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ…

Είναι ευρέως γνωστό πως ο Έντι Ράμα κινείται μακριά από τις πολιτικές της ΕΕ, με τη χώρα του να είναι για τα καλα το επίκεντρο της τουρκικής επιρροής.

Και πως να μην είναι; Δεν είναι κρυφό πως οι δύο χώρες έχουν σαφή κοινά συμφέροντα μεταξύ τους και η Ελλάδα ένα μονιμο πονοκεφαλο όχι μόνο στα ανατολικά της σύνορα αλλά και στα βόρεια χερσαία πλεόν.

Εν τω μεταξύ η τουρκική ΜΙΤ έχει παρεισφρήσει στην Αλβανία και ελέγχει πολλούς τομείς της αλβανικής ζωής έχοντας πολλούς Αλβανούς συνεργάτες.

Μάλιστα έχουμε υπογραμμίσει εδώ και καιρό ότι η γειτονική χώρα που προκαλεί την Αθήνα σε κάθε ευκαιρία, υφαρπάζει περιουσίες Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, θέλει να δικάσει τους γονείς του Κατσίφα με σαθρές κατηγορίες, ενώ δεν αποδέχεται την ΑΟΖ με την Ελλάδα, απέχει παρασάγγας από το να εισέλθει στην ΕΕ.

Η Αλβανία εντός της Ευρώπης θα εκτελεί κατά γράμμα τα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος αναζητά και εκεί στρατιωτικές βάσεις με στόχο να περικυκλώσει την Ελλάδα.

Αλβανία: Το Πανεπιστήμιο Τιράνων «φόρεσε» την τουρκική σημαία!

Η Ελληνική Λύση έχει τοποθετηθεί πολλάκις επί του ζητήματος, όπως και για τις κυρώσεις ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα, στο ευρωκοινοβούλιο δια στόματος του ευρωβουλευτή της Εμμανουήλ Φράγκου (Φραγκούλη)

 

Shares