Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΑΕ: Η επίθεση των Χούθι εναντίον στόχων στο Αμπού Ντάμπι “δεν θα μείνει ατιμώρητη”

ΗΑΕ: Η επίθεση των Χούθι εναντίον στόχων στο Αμπού Ντάμπι "δεν θα μείνει ατιμώρητη"

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απείλησαν σήμερα ότι “θα απαντήσουν” στην πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στο Άμπου Ντάμπι και η οποία αποδίδεται στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

“Τα Εμιράτα επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να απαντήσουν σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και σε αυτήν την εγκληματική, κλιμακούμενη καταστροφή” ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Τα ΗΑΕ στηρίζουν στρατιωτικά την κυβέρνηση της Υεμένης, απέναντι στους σιίτες αντάρτες οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν.

Οι Χούθι εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα επίθεση με μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Τρία βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων εξερράγησαν, προκαλώντας πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι έξι να τραυματιστούν. Οι δύο από τους νεκρούς ήταν Ινδοί και ο τρίτος Πακιστανός.

Η επίθεση αυτή, εναντίον ενός πολύ σημαντικού συμμάχου των ΗΠΑ στον Κόλπο, δίνει νέα διάσταση στον πόλεμο μεταξύ των Χούθι και της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία ενώ μπορεί να πλήξει και τις προσπάθειες περιορισμού των περιφερειακών εντάσεων, σε μια περίοδο που Ουάσινγκτον και Τεχεράνη συζητούν τρόπους για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015.

“Τα ΗΑΕ καταδικάζουν αυτήν την τρομοκρατική επίθεση από τους αντάρτες Χούθι εναντίον περιοχών και πολιτικών εγκαταστάσεων σο έδαφος των Εμιράτων (…) δεν θα μείνει ατιμώρητη” πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Τα Εμιράτα εξόπλισαν και εκπαίδευσαν Υεμενίτες στρατιώτες που πρόσφατα στάλθηκαν να πολεμήσουν τους Χούθι στις περιοχές Σάμπουα και Μαρίμπ. Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις, με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στη Σαουδική Αραβία, αλλά έχουν αναλάβει ελάχιστες φορές την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις στα ΗΑΕ, τις περισσότερες εκ των οποίων διέψευσαν οι αρχές των Εμιράτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares