Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η υγειονομική ομπρέλα στα νησιά και το restart στον τουρισμό….

Τρία υπουργεία θα συνεργαστούν για να οριστικοποιήσουν τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα


Έτοιμη να ανακοινώσει τα πρωτόκολλα για τον τουρισμό, που θα αφορούν στην υγειονομική κάλυψη των νησιών μετά τις 15 Ιουνίου, όταν και θα επιτρέπεται να δέχονται αλλοδαπούς τουρίστες φέρεται κατά πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Αυτά θα συμβούν στο φόντο της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των Βασίλη Κικίλια, Χάρη Θεοχάρη, Νίκου Χαρδαλιά, Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο υπουργός Υγείας παρουσίασε στους συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη, που διήρκεσε περί τη μία ώρα, το κυβερνητικό σχέδιο, που περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες, ώστε να παραμείνουν υγιείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά και τις προτεινόμενες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον πλέον αποτελεσματικό και ταχύ τρόπο τυχόν κρούσμα κορονοιού στη νησιωτική χώρα. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας επιστράτευσε και τη μέθοδο της προσομοίωσης ενδεχόμενης αεροδιακομιδής ασθενούς από απομακρυσμένο νησί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε πως οι υγειονομικές δομές στα νησιά ενισχύθηκαν με 687 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού το τελευταίο δίμηνο, υπογραμμίζοντας ότι προσλήψεις θα γίνουν και το αμέσως προσεχές διάστημα, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Κατά τη χθεσινή διαδικασία στο Μέγαρο Μαξίμου, τέθηκε και το ζήτημα της στρατηγικής για τη διενέργεια τεστ. Έως τις τελικές ανακοινώσεις της ερχόμενης εβδομάδος, τα τρία συναρμόδια υπουργεία, ήτοι το Υγείας, το Τουρισμού και το Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να συνεργαστούν, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είναι σαφές πως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να είναι η χώρα καθ’ όλα έτοιμη πολύ πριν από τα μέσα Ιουνίου ώστε να κερδίσει το στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο, στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζουν με προσοχή την εκδήλωση της Πέμπτης με τίτλο «Restart Tourism», κατά την οποία ο υπεύθυνος του rebranding Greece, Στιβ Βρανάκης, θα παρουσιάσει την εθνική καμπάνια, ώστε η Ελλάδα να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μία εμφανώς μικρότερη τουριστική πίτα διεθνώς. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμώντας να σφραγίσει και τη διευρυνόμενη επιρροή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην εκστρατεία της χώρας, για να μειώσει -όσο το δυνατόν περισσότερο- την αναμενόμενη ζημία.

Έμφαση δίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στην εκδήλωση της Παρασκευής στην Τεχνόπολη στο Γκάζι του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την ηλεκτροκίνηση, που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους και χρηματικά ποσά. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπενθυμίζουν πως το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης συνδέεται άμεσα με την ευρύτερη πράσινη ατζέντα, που κατέχει δεσπόζουσα θέση στη μεσοπρόθεσμη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξ απορρήτων συνεργάτες του πρωθυπουργού προδιαθέτουν πως το σχέδιο, που θα παρουσιαστεί για την ηλεκτροκίνηση, αναμένεται να αποτελέσει το προοίμιο ή, όπως το θέτουν χαρακτηριστικά, ένα πρώτο απτό δείγμα της σοβαρότητας, της μεθοδικότητας και εν τέλει της αξιοπιστίας με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει το masterplan για τον πακτωλό των 50 δισ. ευρώ και άνω, που θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας ελέω της πρωτοβουλίας Μέρκελ – Μακρόν. Κυβερνητικά στελέχη αντιπαρέρχονται την κριτική περί αυστηρής εποπτείας, που… ψελλίζει η αντιπολίτευση σχετικά με την τμηματική εκταμίευση των χρημάτων, επιμένοντας πως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που αυτονοήτως ζητούν οι Βρυξέλλες, καταρτίζεται ήδη στην Αθήνα και θα έχει την ιδιοκτησία της ελληνικής κυβέρνησης, όπως έχει επισημάνει ακόμη και πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ethnos.gr

Shares