Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Η Βρετανία θα μεταφέρει πολεμικά πλοία στην Ουκρανία

Κρίσιμη συνάντηση στη βάση Ράμσταϊν της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου-Πρώτη γραμμή άμυνας το τμήμα του ΝΑΤΟ γνωστό ως


Οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την Ουκρανία και τον κόσμο γενικότερα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλς Μισέλ.

«Αυτό που θα συμβεί το 2023, και πολλά περισσότερα εξαρτώνται από τις επόμενες εβδομάδες, είναι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον μας. Πρέπει να είμαστε με την Ουκρανία και να τους παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη. Δεν μπορούμε να τους απογοητεύσουμε», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει τανκς από τη Δύση και υποστηρίζει την άμεση μεταφορά τους. Ο Μισέλ πρόσθεσε ότι, συνεχίζονται « συζητήσεις» για αυτό το θέμα, ιδίως σχετικά με την προμήθεια τους από τη Γερμανία.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι για την Ευρώπη, η ήττα της Ουκρανίας στον πόλεμο, θα μπορούσε να γίνει « ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο για το μέλλον».

Να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

 

Η Βρετανία σχεδιάζει να μεταφέρει δύο πολεμικά πλοία στην Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να μεταφέρει δύο ναρκαλιευτικά του έργου Sandown στο Κίεβο. Υποτίθεται ότι, τα πλοία “Chernihiv” και “Cherkassy” θα αποτελούν μέρος των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το ναρκαλιευτικό “Chernihiv” φέρει τον αριθμό ουράς M310 και το “Cherkassy” – M311. Επιπλέον, τα πλοία φέρουν τα οικόσημα των πόλεων από τις οποίες ονομάζονται. Αναφέρεται ότι και τα δύο πλοία ταξιδεύουν προς την πόλη Rosyth της Σκωτίας.

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι, οι πλευρικοί αριθμοί των σκαφών αντιστοιχούν στους αριθμούς του έργου 266M ναρκαλιευτών του Ουκρανικού Ναυτικού με το ίδιο όνομα. Παράλληλα, τονίζεται ότι τα πλοία αυτά χάθηκαν από την Ουκρανία μετά την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι, τα πλοία είναι εξοπλισμένα με αυτόματα ναυτικά πυροβόλα DS30M Mark 2 30 χιλιοστών.

Έγινε γνωστό το περασμένο καλοκαίρι ότι, οι Ουκρανοί ναύτες εκπαιδεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της οποίας κυριαρχούν τα ναρκαλιευτικά του έργου Sandown. Και το φθινόπωρο έγιναν γνωστά τα ονόματα των δύο πλοίων που έπρεπε να ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ωστόσο, οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ακριβώς πώς το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να μεταφέρει αυτά τα πλοία στην Ουκρανία. Άλλωστε, ο ρωσικός στόλος κυριαρχεί πλέον στη Μαύρη Θάλασσα, για την οποία τα ναρκαλιευτικά Chernihiv και Cherkasy θα γίνουν εύκολος στόχος.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares