Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Βρετανία πληρώνει τα «πειράματα» του Τζόνσον: Εκτοξεύθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορoνοϊού….

Η Βρετανία πληρώνει τα «πειράματα» του Τζόνσον: Εκτοξεύθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορoνοϊού....

Οι φόβοι για την “χαλαρή” στάση της χώρας απέναντι στον κορoνοϊό, φαίνεται πως αρχίζουν να επιβεβαιώνονται.


Στα 1950 εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα κορoνοϊού στη Βρετανία από 1543 που ήταν χθες.

 

Υπενθυμίζεται πως μία μελέτη της ομάδας του κορυφαίου επιδημιολόγου Νιλ Φέργκιουσον στο Imperial College London που προβλέπει καταστροφικές επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεισε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας στην χώρα. Η μελέτη προβλέπει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και ένα εθνικό σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Σε μία αιφνίδια μεταστροφή της μέχρι σήμερα στρατηγικής της, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έδωσε χθες οδηγίες για περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές και απομόνωση των ατόμων άνω των 70 ετών.

Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την εξέλιξη της επιδημίας στην Ιταλία.

Συγκρίνοντας τις εν δυνάμει επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19 με την επιδημία της γρίπης το 1918, η ομάδα του Φέργκιουσον προέβλεψε ότι χωρίς περιοριστικά μέτρα η έκρηξη της επιδημίας θα προκαλέσει περισσότερους από 500.000 θανάτους στην Βρετανία και 2,2 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμη και με βάση το προηγούμενο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, που προέβλεπε απομόνωση των ύποπτων περιστατικών, αλλά περιλάμβανε περιοριστικά μέτρα στην κοινωνική ζωή, το αποτέλεσμα θα ήταν 250.000 θάνατοι και συστήματα υγείας υπό κατάρρευσιν.

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares