Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η Βουδαπέστη γιορτάζει Χριστούγεννα για το Μπορντό…

Από τα καθόλου παράξενα της παράξενης εποχής που ζούμε…

Στη νότια Βουδαπέστη, μπροστά από την ουγγρική ακαδημία πάλης Ιστβάν Κοζμά στήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το συγκεκριμένο δέντρο αφιερώθηκε στην γαλλική πόλη του Μπορντό καθώς ο σκληροπυρηνικός αριστερός δήμαρχος της πόλης απαγόρευσε το στόλισμα του παραδοσιακού δέντρου στο κεντρική πλατεία.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Fidesz Μάτε Κόκσις επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο και αχαρακτήριστο εκείνοι που μιλάνε για αποδοχή και ανοχή να απαγορεύουν τα χριστιανικά σύμβολα. Σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι πλέον πιθανόν τα κράτη που θεωρούν τα Χριστούγεννα σημαντική εορτή να αποτελέσουν μειοψηφία.

Ο φημισμένος αρθρογράφος Ζσολτ Μπάγιερ, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Βικτόρ Ορμπάν πρόσθεσε: “Ακόμα και στα χρόνια του κομμουνισμού, κανείς δεν είχε επιτεθεί στο έλατο. Αντί για τα Χριστούγεννα μιλούσαν για τη γιορτή του ελάτου και για τον Μικουλάς αντί για τον Άγιο Βασίλη, ωστόσο το έλατο δεν είχε απαγορευθεί ποτέ ούτε κάποιος εμπόδισε το στόλισμα του. Ξέρουμε επακριβώς τι σημαίνει αυτό από τη στιγμή που κάποιοι «πεφωτισμένοι» θέλοντας να αλλάξουν τον κόσμο, δοκιμάζουν να αλλάξουν τη ζωή μας και να εξαφανίσουν από τον κόσμο όλες τις παραδόσεις.”

Πηγή: FDESOUCHE.COM

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares