Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ! Γεννηματά,Τσίπρας στη Bουλή είπαν να μην πάει ο Στεφανής στον Γράμμο και η ΝΔ υπάκουσε!

Δεν θα παραστεί, όπως όλα δείχνουν, ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή, 30 Αυγούστου, στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού.

Η γνωστοποίηση της συμμετοχής του Αλ. Στεφανή στην εκδήλωση έγινε από την διοργανώτρια «Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού» που σε ανακοίνωση ανέφερε πως αποφάσισε:

«1. Την τέλεση των επετειακών μνημοσύνων υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί.

Την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων στους χώρους των τελετών. Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.»
Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μάλιστα, (το οποίο δεν είχε αντιδράσει όταν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο ίδιο σημείο προ ημερών για να τιμήσει το ηττηθέν ΚΚΕ του Εμφυλίου) εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης:

«Η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Α. Στεφανή, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη.

Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχεται να καλύψει η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπο της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση διαφορετικά η ίδια και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα»!

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/o-alkibiadis-stefanis-den-tha-paei-stis-ekdiloseis-ston-grammo

Shares