Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Τρίπολη ζητά από τη Βουλή της Λιβύης να παραδώσει όλα τα εδάφη που κυρίευσε μετά τις 4 Απριλίου….

Η φιλοτουρκική ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης κατηγορεί τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι παραβίασε την εκεχειρία, που ο LNA κήρυξε στο μέτωπο της Τρίπολης τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή.

Παράλληλα, η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης θέτει όρο με νεώτερη ανακοίνωσή της, για την εφαρμογή της εκεχειρίας να αποσυρθεί ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) από όλα τα εδάφη που κυρίευσε από τις 4 Απριλίου και μετά, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία για απελευθέρωση της Τρίπολης από τους φιλότουρκους και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Επίσης, όπως μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές, οι τζιχαντιστές «πολιτοφύλακες» που υποστηρίζουν την Τρίπολη, βομβάρδισαν την Κυριακή με πυρά όλμων το προάστιο Αΐν Ζαρά της Τρίπολης, στα νότια της πρωτεύουσας, που ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Στο προάστιο Αΐν Ζαρά ξέσπασαν μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών της Τρίπολης και του στρατού της Βουλής, που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαφτάρ.

Οι πολιτοφυλακές της Μισράτα, μιας πόλης λιμάνι της Λιβύης με πλειονότητα τουρκικής καταγωγής πληθυσμό, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους που ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) εξαίρεσε τη Μισράτα από την εκεχειρία στην Τρίπολη, η οποία όπως προαναφέραμε φαίνεται δύσκολο προς το παρόν να τηρηθεί.

Στον πολεμικό χάρτη, με μοβ χρώμα τα εδάφη που έχουν απομείνει υπό τον έλεγχο της φιλοτουρκικής ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας. Η υπόλοιπη Λιβύη ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

pentapostagma

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares