Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Τουρκία καθησυχάζει τη Ρωσία και προκαλεί τις ΗΠΑ: «Δεσμευόμαστε να ενεργοποιήσουμε τους S-400»…

Η Τουρκία καθησυχάζει τη Ρωσία και προκαλεί τις ΗΠΑ: «Δεσμευόμαστε να ενεργοποιήσουμε τους S-400»...

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ξεκαθάρισε το, κατά γενική ομολογία, συννεφιασμένο τοπίο πίσω από την ενεργοποίηση των ρωσικών S-400 διαβεβαιώνοντας πως η χώρα του δεσμεύεται στην ενεργοποίηση των πυραύλων…

Η Τουρκία δεσμεύεται «κατ’ αρχήν» στα σχέδιά της, που ήδη έχει ανακοινώσει, για ενεργοποίηση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400, παρά τις αναβολές λόγω αρκετών ζητημάτων, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, στο France 24.

Στη συνέντευξη στο γαλλικό μέσο, ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πανδημία που καθυστέρησε το ζήτημα της ενεργοποίησης, καθώς είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και επανέλαβε την πρόθεση της χώρας να προχωρήσει με τα σχέδιά της.

«Λόγω του κορονοϊού, τα πράγματα έχουν καθυστερήσει, αλλά κατ’ αρχήν εμμένουμε στη συμφωνία μας για τους S-400 όπως πριν» δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με άλλες χώρες για να μετριάσει τυχόν ανησυχίες σχετικά με το «αν οι S-400 είναι συμβατοί ή μη συμβατοί με το αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ».

Ο Τούρκος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, φέρεται να επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα αγοράσει επίσης αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Patriot.

Ενώ δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο σχόλιο από την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης στην ενεργοποίηση των συστημάτων S-400 και σε ποιο βαθμό η πανδημία COVID-19 μπορεί να συνδεθεί με το ζήτημα, ορισμένοι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι η Τουρκία επίτηδες καθυστέρησε την ενεργοποίηση των πυραύλων.

Η Τουρκία καθησυχάζει τη Ρωσία και προκαλεί τις ΗΠΑ: «Δεσμευόμαστε να ενεργοποιήσουμε τους S-400»...

 

Πηγή: Sputnik

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares