Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για τους S-300 – Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα

Σε μία νέα πρόκληση προχωράει η Άγκυρα, θέλοντας να δώσει διάσταση στην υποτιθέμενη χρησιμοποίηση των ελληνικών S-300 από την Αθήνα, κατά τουρκικών μαχητικών F-16 πάνω από το Αιγαίο.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, η Τουρκία θα καταθέσει στοιχεία στο ΝΑΤΟ, τα οποία σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, αποδεικνύουν την “παρενόχληση τουρκικών μαχητικών από ελληνικούς S-300”.

 

“Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδράσει η ίδια Αμερική στην ενεργοποίηση των S-300”
Στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε χτες και ο Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε ως εχθρική ενέργεια το “κλείδωμα” των τουρκικών F-16 από τους S-300.

“Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκάλυψαν την αλήθεια σε όλους. Το ρωσικό S-300 “κλείδωσε” το αεροσκάφος μας. Πρόκειται για εχθρική ενέργεια. Ειδικά αν το αεροσκάφος αυτό εκτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει εχθρική συμπεριφορά προς το ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, προκάλεσαν το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους, όχι εμάς”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα ανέφερε ότι “η Τουρκία έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι τη βολεύει. Ας το μάθουν όλοι αυτό. Η δημιουργία βάσεων της Ελλάδας στα νησιά δεν θα έχει ποτέ νόημα για την Τουρκία. Αυτοί που δίνουν τόση στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να το σκεφτούν αυτό”.

Διαψεύδει η Ελλάδα
Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, αλλά και στρατιωτικές πηγές, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις τουρκικές διαρροές για εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300.

Αποδίδουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς στην προπαγάνδα της Άγκυρας και την προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

Shares