Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Η Τουρκία κάνει μαθήματα στην ΕΕ: “Γιατί κρατάτε την Ελλάδα; Διώξτε τη μόνο προβλήματα σας δημιουργεί…..

Ξέφυγαν πάλι οι Τούρκοι


Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, με άρθρο που υπογράφει ο Yahya Bostan, ρωτά τους Ευρωπαίους, γιατί κρατούν ακόμη την Ελλάδα στην ΕΕ!

“Αν ήμουν Γερμανός πολίτης ή Γάλλος, θα αναρωτιόμουν πόσο ακόμη πρέπει να κουβαλάω το ελληνικό βάρος. Καθώς τα κράτη μέλη χάνουν την πίστη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία αποχωρεί και οι Ευρωπαίοι επικεντρώνονται στα εθνικά τους συμφέροντα σε αντίθεση με τους κοινούς στόχους, αυτό το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό. Πράγματι, η Ελλάδα κοστίζει στην ΕΕ και το κόστος πληρώνουν οι Ευρωπαίοι με τους φόρους τους”.

Ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει ότι

“μεταξύ 2010 και 2018, η Ένωση πλήρωσε 274 δισεκατομμύρια ευρώ (307 δισεκατομμύρια δολάρια) για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Κατά συνέπεια, ο δείκτης χρέους προς τα έσοδα της Ελλάδας αυξήθηκε στο 180%. Μετά από οκτώ χρόνια δανεισμού από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Αθήνα έχει γίνει οικονομικά σταθερή;

Το Ταμείο πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να διατηρήσει την οικονομία της σε λειτουργία. Για να είμαστε σαφείς, αυτή η εκτίμηση προηγήθηκε της πανδημίας COVID-19, η οποία θα επηρεάσει σοβαρά την Ελλάδα λόγω περιορισμών στον τουρισμό, που αντιπροσωπεύει το 80% της οικονομίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ποσοστό ανεργίας της χώρας θα αυξηθεί από 17% σε 20% το 2020, το χρέος στο 196% και η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περίπου 10%. Με απλά λόγια, ο μέσος πολίτης της ΕΕ θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να σώσει την Ελλάδα, η οποία φαίνεται ανίκανη να διαχειριστεί την οικονομία της.

Ωστόσο, η Ελλάδα δημιουργεί κάτι περισσότερο από απλά οικονομικά προβλήματα για την ΕΕ. Τα προβλήματα της χώρας με τους γείτονές της κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη για την ΕΕ”.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, καταλήγοντας στο τουρκολιβυκό μνημόνιο:

“Οι κινήσεις της Τουρκίας είχαν πολλές συνέπειες για την ΕΕ. Πρώτον, η εχθρική πολιτική της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων αποσταθεροποίησε την Ανατολική Μεσόγειο. Δεύτερον, ο αγωγός EastMed που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποκλείσουν την Τουρκία, οδήγησαν στην τουρκική αντίδραση και υπονόμευσαν τον αγωγό .

Σήμερα, υπό το φως της συνθήκης Τουρκίας-Λιβύης, απαιτείται η έγκριση της Τουρκίας για την ολοκλήρωση αυτού του έργου – την οποία είναι απίθανο να δώσει η Άγκυρα λόγω της ελληνοκυπριακής επιθετικότητας.

Τέλος, η Ελλάδα υποστηρίζει τη Ρωσία και την Αίγυπτο στο θέατρο της Λιβύης λόγω των συνεχών προβλημάτων της με την Τουρκία. Με άλλα λόγια, η Αθήνα εργάζεται για να ενισχύσει την επιρροή της Μόσχας σε μια περιοχή που τυχαίνει να είναι κρίσιμη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Οι Έλληνες υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία του Βερολίνου προωθώντας τα ρωσικά συμφέροντα στη Λιβύη.

Δεν πρέπει οι Ευρωπαίοι να αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί συγχωρούν τέτοια συμπεριφορά;”

Το άρθρο είναι “πονηρό” και διαστρεβλώνει απολύτως την πραγματικότητα. Καμία έκπληξη για την Τουρκία που ιστορικά έχει “τσακωθεί” και με τη λογική και με τη νομιμότητα. Δείχνει όμως ότι η Τουρκία “δουλεύει” διαρκώς νέα σενάρια κατά την Ελλάδας.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares