Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Τουρκία κάνει ένα βήμα πίσω; Ακυρώνει τη NAVTEX για τις ασκήσεις ανήμερα της 28 Οκτωβρίου…

Η Τουρκία κάνει ένα βήμα πίσω; Ακυρώνει τη NAVTEX για τις ασκήσεις ανήμερα της 28 Οκτωβρίου...

Ακυρώνει τη NAVTEX…

Η Τουρκία φαίνεται, τουλάχιστον επιχειρησιακά και για τα μάτια του κόσμου να κάνει ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ακυρώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Anadolu, τις πολεμικές ασκήσεις του στόλου της.

Υπενθυμίζουμε πως οι ασκήσεις του Π.Ν της Τουρκίας ήταν προγραμματισμένες ανήμερα της 28 Οκτωβρίου.

«Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, Ελλάδα και Τουρκία αναβάλουν τις ασκήσεις που είχαν προγραμματίσει για 28 και 29 Αυγούστου», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu

Η Τουρκία κάνει ένα βήμα πίσω; Ακυρώνει τη NAVTEX για τις ασκήσεις ανήμερα της 28 Οκτωβρίου...

Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα κάνει στην ουσία (μετά κόπων και βασάνων) δεκτό το αίτημα του ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση, πρόταση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΑΜ της Συμμαχίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ μάλιστα, είχε κάνει λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα», ενώ μεταξύ άλλων επαίνεσε την Αθήνα και την Αγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

Η Τουρκία τον «άδειασε» την επομένη ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή ασκήσεων το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου. Αλλά πλέον φαίνεται να συμμορφώνεται με την ιδέα, τουλάχιστον για την ώρα.

Η Τουρκία κάνει ένα βήμα πίσω; Ακυρώνει τη NAVTEX για τις ασκήσεις ανήμερα της 28 Οκτωβρίου...

Οι κινήσεις απεμπλοκής με την ακύρωση των ασκήσεων στόχευαν στο να μειώσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε από εδώ και πέρα βέβαια είναι το κατά πόσο θα τηρηθεί και μετά την 28η Οκτωβρίου η… “ανησυχητική” προσπάθεια για αποκλιμάκωση από πλευρά της Άγκυρας, που ως γνωστόν δεν συνηθίζει να υιοθετεί τέτοιου είδους πρακτικές, το εναντίον μάλιστα…

Αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι ωστόσο, είναι το ότι την υποχωρητικότητα αυτή μπορεί και να την πληρώσει ακριβά το ΝΑΤΟ, άλλωστε, η Τουρκία αποτελεί ένα μόνιμο πονοκέφαλο για την Νατοϊκή συμμαχία.

με πληροφορίες από onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares