Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε πράκτορες της Μοσάντ στην Κωνσταντινούπολη!

Κάνουν λόγο για γιγαντιαία επιχείρηση

Για κοινή επιχείρηση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) εναντίον υπόπτων για κατασκοπεία Παλαιστινίων στη χώρα που οδήγησε στη σύλληψη 44 ατόμων, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

Επτά από αυτούς συνελήφθησαν. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διαρροή πληροφοριών σχετικά με Παλαιστίνιους ομογενείς στη χώρα στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν «συμβουλευτικές εταιρείες» με έδρα την Κωνσταντινούπολη, οι οποίες προσέφεραν υπηρεσίες ιδιωτικής έρευνας στους πελάτες τους μέσω των επαφών τους με την ισραηλινή υπηρεσία. Η Μοσάντ πλήρωσε τους υπόπτους για να παρακολουθούν Παλαιστίνιους και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους (ΜΚΟ) στην Τουρκία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Οι «ομολογίες» των υπόπτων που ανακρίθηκαν αποκάλυψαν ότι το έργο τους βοήθησε τη Μοσάντ να ξεκινήσει διαδικτυακές εκστρατείες δυσφήμισης και απειλές κατά των Παλαιστινίων!

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης έρευνα για τη σύλληψη άλλων 13 υπόπτων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Ι.Υ., ο οποίος ίδρυσε μια ένωση ιδιωτικών ερευνών το 2007, και ένας λέκτορας πανεπιστημίου.

Η MIT αποκάλυψε ένα άλλο δίκτυο πρακτόρων που εργάζονταν για τη Mossad πέρυσι. Το δίκτυο, το οποίο αποτελούνταν από πέντε ξεχωριστούς πυρήνες των τριών ατόμων, παρακολουθούνταν από μονάδες της MIT για ένα χρόνο. Αφού κοινοποιήθηκαν οι πληροφορίες στην αστυνομία, οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις συνέλαβαν τους 15 κατασκόπους σε μια μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου σε τέσσερις επαρχίες. Σύμφωνα με αναφορές, οι κατάσκοποι παρείχαν πληροφορίες στη Μοσάντ για ξένους φοιτητές που είχαν εγγραφεί σε τουρκικά πανεπιστήμια, ειδικά εκείνους που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να εργαστούν στην αμυντική βιομηχανία στο μέλλον.

Η τουρκική αστυνομία, σε συνεργασία με το MIT, είχε αποκαλύψει μια σειρά από δίκτυα κατασκοπείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός που εργαζόταν για τη Ρωσία, και ισχυρίζεται ότι βρήκε σχέδιο από το Ιράν για δολοφονία Ισραηλινών πολιτών στην Τουρκία. Οι επιχειρήσεις οδήγησαν επίσης στην ανακάλυψη σχεδίου από ιρανούς πράκτορες πληροφοριών για την απαγωγή Ιρανών αντιφρονούντων που κατέφυγαν στην Τουρκία.

newsbreak.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares