Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Τουρκία “γέφυρα” μεταξύ Ανατολής και Δύσης με τη γενετική δομή του πληθυσμού της

Η τουρκική φαντασία, όταν σχετίζεται με την ανιστόρητη προπαγάνδα, δεν έχει προηγούμενο! Γενετική μελέτη κάνει λόγο για ομοιότητες του γενετικού υλικού των κατοίκων της περιοχής της Τοσκάνης στην Ιταλία και περιοχών της Ισπανίας με εκείνο των μογγολικής καταγωγής Τούρκων, οι οποίοι μετανάστευσαν από τη Μικρά Ασία προς τη Δύση πριν από χιλιάδες χρόνια! (Στη φωτογραφία αναπαράσταση του ναού της Αθηνάς στην αρχαία ελληνική πόλη της Άσσου, στην περιοχή της Αιολίδας, της Μικράς Ασίας). 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Ανατολή, (Anadolu Agency – AA). Η έρευνα με επικεφαλής τουρκικό πανεπιστήμιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χώρα αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης με τη γενετική της δομή, όπως ακριβώς και η γεωγραφία της. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Koc University Suna Inan Kirac, Health Sciences, μαζί με το Πανεπιστήμιο Rockefeller (Νέα Υόρκη), το Πανεπιστήμιο Yale, το Πανεπιστήμιο του Cardiff και την Ιατρική Σχολή Icahn της Νέας Υόρκης στο Mount Sinai υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Bilkent, ειδικότερα από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Εξετάστηκε το DNA περίπου 4.000 ατόμων και από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας. Ο εκτελεστικός διευθυντής του έργου, μέλος του Διδακτικού – Ερευνητικού Προσωπικού, (ΔΕΠ), στο Πανεπιστήμιο Bilkent, ο καθηγητής Ταγφούν Oζτσελίκ, μοιράστηκε τα ευρήματα της έρευνας με το πρακτορείο Ανατολή. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ελήφθησαν σημαντικά δεδομένα για τη λεπτομερή γενετική δομή της τουρκικής κοινωνίας στη μελέτη, η οποία διήρκεσε περίπου 10 χρόνια και πραγματοποιήθηκε με προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Turkish scientist worked with medicine Nobel laureate

O Tαγφούν  Οζτσελίκ – Ούτε ο ίδιος μοιάζει με Τούρκο…

“Τα αποτελέσματα της μελέτης μας έδειξαν ότι η Τουρκία έχει γενετική ακεραιότητα και περιέχει υψηλό επίπεδο γενετικής ποικιλομορφίας”, τόνισε ο καθηγητής. Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κοινά γενετικά συστατικά μεταξύ της τουρκικής κοινωνίας και των κοινωνιών των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής, ο Oζτσελίκ υποστηρίζει ότι υπάρχει επίσης υψηλότερο επίπεδο ομοιότητας με τις ευρωπαϊκές κοινωνίες από το αναμενόμενο. “Η Τουρκία, όπως και η γεωγραφική της θέση, είναι μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης με τη γενετική της δομή”, πρόσθεσε. Τα αποτελέσματα δείχνουν τις γενετικές επιδράσεις των μεταναστευτικών γεγονότων που έχουν συμβεί μέχρι τώρα στην γεωγραφία της Χερσονήσου της Μικράς Ασίας. 

Where is Tuscany, Italy located at on a map of Italy? - Quora

Η Τοσκάνη στην Ιταλία – Πριν από τους Ρωμαίους, υπήρξε η πατρίδα των Ετρούσκων, λαού με επιρροές από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Εύβοια και άλλες περιοχές της Αρχαίας Ελλάδας 

Αναφέροντας ότι η Ανατολία χρησιμεύει ως ιστορική γέφυρα μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, ο Oζτσελίκ είπε ότι “από φυλογενετικής άποψης, η τουρκική κοινωνία αντανακλά επίσης αποφασιστικά τα αποτελέσματα της θέσης της στην γέφυρα”. “Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει στενή σχέση με άτομα που ζουν ειδικά στην περιοχή της Τοσκάνης στην Ιταλία. Δεύτερη χώρα σε αυτή τη στενή σχέση προσδιορίστηκε η Ισπανία.Τα συγκεκριμένα ευρήματα μπορεί να αντικατοπτρίζουν τις επιπτώσεις της νεολιθικής μετανάστευσης των πρώτων αγροτών της Ανατολίας στην Ευρώπη”, κατέληξε ο ειδικός.

σ.σ. Η Χερσόνησος της Μικράς Ασίας κατοικείτο από γηγενείς πληθυσμούς στα βάθη των αιώνων και ουδεμία σχέση έχει με τους Τούρκους, φύλα μογγολικής καταγωγής, προερχόμενα από τις στέπες της δυτικής Ασίας. Τα τουρανικά φύλα έφτασαν στην περιοχή τον 11ο και 12ο αιώνα μ.Χ. Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, η πρωτοελληνική και ελληνική μετανάστευση στα παράλια της Μικράς Ασίας και στο εσωτερικό αυτών δημιούργησαν σημαντικά πολιτισμικά αστικά κέντρα, τα οποία με τη σειρά τους ίδρυσαν αποικίες στην ιταλική, ισπανική χερσόνησο, στη νότια κεντρική και βόρεια Γαλλία καθώς και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Θα μας τρελάνουν οι παραχαράκτες της Ιστορίας και σφαγείς των λαών της Μικράς Ασίας, οι βάρβαροι Ασιάτες Τούρκοι!

Πηγή: Anadolu Agency

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

Shares