Κυριακή , 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η Τουρκία επιμένει στις προβοκάτσιες: «Ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»

Η Τουρκία επιμένει στις προβοκάτσιες: «Ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»

Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειές της να στήσει προβοκάτσια, η Τουρκία επιμένει με νέο σενάριο που εμπλέκει τους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη

Σε νέα προβοκάτσια μέσω διαρροών από το υπουργείο Άμυνας της χώρας προχωρεί η Τουρκία με το σενάριο που διακινήθηκε το πρωί της Κυριακής να κάνει λόγο για τουρκικά F-16 τα οποία «κλείδωσαν» ελληνικοί πύραυλοι S-300.

Σύμφωνα με την ίδια διαρροή, την τρίτη παρόμοιου ύφους που διακινείται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις τελευταίες ημέρες, το περιστατικό συνέβη σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο στις 23 Αυγούστου.

Το σενάριο της προβοκάτσιας θέλει τους ελληνικούς πυραύλους που «κλείδωσαν» τα τουρκικά F-16 να βρίσκονται στην Κρήτη ενώ «τα τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν σε επιχείρηση αναγνώρισης σε απόσταση 3χλμ. δυτικά της Ρόδου».

To δημοσίευμα της Χουριέτ
Στη διαρροή γίνεται ακόμα λόγος για «επιθετική ενέργεια» εκ μέρους της Ελλάδας στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

«Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους» αναφέρει η Χουριέτ επικαλούμενη τις πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Δοθείσης της ευκαιρίας, μάλιστα, οι πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας αναφέρονται και στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που έχει αποκτήσει η Άγκυρα λέγοντας ότι αυτό έγινε για να γίνει πιο αποτελεσματική η άμυνα και η ασφάλεια του εναέριο χώρου της χώρας.

Φαίνεται ότι η νέα τακτική της Τουρκίας όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά είναι να διαρρέει δήθεν ελληνικές προκλήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρά το γεγονός ότι και οι δύο προηγούμενες προσπάθειές της «έπεσαν στο κενό» μετά από ανάλογες επίσημες διαψεύσεις των ελληνικών αρχών.

Η πρώτη προβοκάτσια αφορούσε δήθεν παρενόχληση τουρκικών F-16 κατά τη διάρκεια πτήσης αμερικανικών βομβαρδιστικών στα πλαίσια αποστολής του ΝΑΤΟ με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας να διαψεύδει κατηγορηματικά τις διαρροές αυτές.

Λίγα 24ωρα αργότερα οι Τούρκοι επανήλθαν υποστηρίζοντας ότι τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν σε «άσκηση του ΝΑΤΟ» παρενοχλήθηκαν από ελληνικά F-16 με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαψεύδει ξανά κατηγορηματικά τη νέα απόπειρα προβοκάτσιας.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares