Τελευταία Νέα

Η Τουρκία ενισχύει τις ναυτικές δυνάμεις του Πακιστάν με υπερσύγχρονα πλοία

Έλαβε χώρα στη νότια πόλη του Καράτσι η πανηγυρική τελετή για τη ναυπήγηση της τέταρτης κορβέτας, “κομμένης και ραμμένης” στα μέτρα του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν. Η κατασκευή του πολεμικού πλοίου θα γίνει, φυσικά, από την Τουρκία.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Καράτσι και Μηχανολογικές Εργασίες, (Karachi Shipyard and Engineering Works), παρέστησαν ο Αρχηγός του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Αμτζάντ Καν Νιαζί και ο Εσάντ Ακγκιούν, ο εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής τουρκικής εταιρείας άμυνας AFSAT καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες.

Τον Ιούλιο του 2018, το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν υπέγραψε συμβόλαιο με την AFSAT για την απόκτηση τεσσάρων MILGEM (National Ship – Εθνικό Πλοίο), πλοίων κλάσης Ada. Η συμφωνία καταστούσε σαφές ότι δύο από τις κορβέτες θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία και οι άλλες δύο στο Πακιστάν καθώς το συμβόλαιο έθετε ως όρο τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Pakistan Navy chief Adm. Amjad Khan Niazi and ASFAT CEO Esad Akgün attend the steel cutting ceremony for the fourth MILGEM Ada-class corvette for the Pakistan Navy, Karachi, Pakistan, June 15, 2021. (AA Photo)

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της έναρξης των εργασιών ναυπήγησης

Απευθυνόμενος προς το κοινό, ο Νιαζί εξήρε το έργο της AFSAT για την επίτευξη αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας παρά τις παγκόσμιες αρνητικές συνέπειες που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Ο πακιστανός ναύαρχος πρόσθεσε ότι η τελετή αποτελεί καθοριστική στιγμή για την περαιτέρω ενδυνάμωση και σταθεροποίηση των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες είναι ευθυγραμμισμένες στρατηγικά και μοιράζοναι κοινές αξίες, αρχές και κουλτούρα.

Οι κορβέτες θα είναι εξοπλισμένες αισθητήρες και οπλικά  συστήματα επιφανείας, επιφανείας – βυθού και αντιαεροπορικά που χαρακτηρίζονται ως “αριστουργήματα” της σύγχρονης τεχνολογίας. Η λειτουργία τους θα συντονίζεται από εξελιγμένο κεντρικό σύστημα ελέγχου διαχείρισης μάχης.

Domestic Frigate TCG ISTANBUL Launching on 23 January 2021

Κατασκευή φρεγάτας τύπου MILGEM για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Τα σκάφη τύπου MILGEM έχουν μήκος 99 μέτρα, (325 πόδια), εκτόπισμα 24.000 τόννων και ταχύτητα 29 ναυτικών μιλίων. Οι ανθυποβρυχιακές φρεγάτες μάχης του ίδιου τύπου, που μπορούν να ξεφεύγουν από τα ραντάρ, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αμυντική ικανότητα του Πακιστάν.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι μία από τις δέκα χώρες παγκοσμίως που δύνανται να σχεδιάζουν, ναυπηγούν και να συντηρούν πλοία, χρησιμοποιώντας τις εθνικές τους υποδομές.

Πηγή: Daily Sabah

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares