Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Τουρκία εμπλέκεται σε ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΩΝ; Σε ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση η περιοχή μας…

Η ουκρανική αεροπορική εταιρεία ‘Ukraine Air Alliance’ πραγματοποίησε πρόσφατα εντατικές πτήσεις μεταξύ διαφόρων τουρκικών αερολιμένων και του διεθνούς…αεροδρομίου της Λιβύης Μισράτα με σχεδόν καθημερινές πτήσεις με άγνωστα φορτία αλλά και επιβάτες, γράφει δημοσίευμα της Λιβύης.

Η ουκρανική εταιρεία έχει κατηγορηθεί στα τέλη του 2017, όπως σημειώνεται, για μεταφορά και λαθρεμπόριο όπλων σε ένα επαναστατικό κίνημα στο αρχιπέλαγος.

Η εταιρεία, σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς καταχώρισης διαθέτει δέκα διαφορετικά αεροσκάφη φορτίου που λειτουργούν μεταξύ διάφορων χωρών στην Ευρώπη και την Ασία.

Στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον τρία από αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν προσγειωθεί στους αερολιμένες της Τουρκίας, του Ισραήλ και πρόσφατα της Λιβύης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας τύπου ‘ Antonov An 12BK’ με αριθμό πτήσης ‘UKL4073 ‘, στις 3 Ιουνίου απογειώθηκε από την Άγκυρα με προορισμό το Μοναστίρ της Τυνησίας, αλλά προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λιβύης Μισράτα πριν καταλήξει στην Τυνησία.

Ένα άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας με το χαρακτηριστικό «UR-CNT» είχε πραγματοποιήσει πτήσεις από τουρκικά αεροδρόμια στη Μισράτα αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις στην Τρίπολη και το ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς αριθμούς (κωδικούς) ή κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος έκλεινε το πρόγραμμα παρακολούθησης, όπως σημειώνεται.

Το δημοσίευμα θεωρεί ύποπτες αυτές της πτήσεις από την Τουρκία προς τη Λιβύη για την ενίσχυση της κυβέρνησης της Τρίπολης καθόσον βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.
echedoros-a.gr

Shares